17
Mayıs
2024
Cuma
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

50 milyon dolarlık ihracat

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren ve Hema Endüstri A.Ş. bünyesinde yer alan motor tesislerinden, yerli otomotiv sanayi dışında komple motor üniteleri imal edilerek İngiltere’ye Caterpillar-Perkins firmasına sevkiyat başlatıldı.

Hema Endüstri A.Ş. çalışanlarının da katıldığı bir tören ile İngiltere’ye ihraç edilen ilk parti malı kurdela keserek uğurlayan Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, oğlu İbrahim, kızları İpek ve İlçim Hattat ile birlikte objektiflerin karşısına geçti. İhracat haberini Milli Piyango bileti alırken öğrendiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Hattat, "Milli Piyango’nun bana uğur getirdiğini düşünerek çalışanlarımıza da uğur getirmesi için 2 bin 300 tane milli piyango bileti aldım ve bu biletleri işçilerimize dağıtılacak. Ayrıca 50 milyon dolarlık ilk ihracat hamlesinin ikiye katlandığını öğrendim. İlerleyen günlerde de 3’e katlanacağını umuyorum" dedi.

17 Aralık AB’ye giriş sürecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylatılmasının ardından bu sürecin meyvelerini vermeye başladığını da ifade eden Hattat, "17 Aralık’tan sonra bizi aynı aileden gören İngiltere Caterpillar - Perkins ihracat talebinde bulundu ve bu talebini ikiye katladı. 50 milyon dolarlık bu sevkiyatla beraber Avrupa Ülkelerinin talepleri arttı" diye konuştu.

Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’tan sonra söz alan oğlu İbrahim Hattat da Avrupa Birliğine giriş sürecinin başlaması ve ilk görüşmelerin 3 Ekim 2005 gibi yakın bir tarihe alınması ülkemiz adına heyecan veriyor. Bu gelişmeler ekonomik büyümenin sağlıklı sinyallerini sektörlerimize yansıtacaktır" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen program Hema Clup’te yenen öğle yemeği ile sona erdi. Yemek esnasında basın mensuplarına da milli piyango biletleri hediye edildi.

SERDAR ŞAHİN -TEKİRDAĞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 12:15:39
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?