17
Mayıs
2024
Cuma
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Başbakan Tekirdağ'da

Başbakan Erdoğan açılış öncesi yaptığı konuşmada, "Her yatırımcı bir işsiz işe alsa, ülke bir anda rahatlar. İşverene minnet duymayacağım da kime duyacağım? Biz vergi olayını ve SSK primlerindeki gerekli kolaylıkları yapıyoruz. Yeter ki 1 milyon 200 bin işsizimiz ekmek kapısı bulsun" dedi. Konuşmasında gerçek modernleşme ve çağdaşlaşmanın eğitim, yol, su ve enerji gibi temel konularda baş gösteren sorunların çözümüyle doğru orantılı olacağına da değinen Başbakan, "Yolunuz ve suyunuz varsa siz modern olmayı konuşabilirsiniz. Ülkemizin on binlerce köyü hala susuzdur. Hala şehirlerimizin büyük çoğunluğunda alt yapısı konuşulur. çağdaşlaşmak, modern olmak sudan ve yoldan geçer. Tekirdağ istikametine gelince, yıllar yılı bir gidiş bir geliş sorunu sürekli devam ediyor. Burada meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Bugüne kadar kimse bu konuya eğilmemiştir. İktidarımız süratle bu çalışmaları ele almıştır" şeklinde konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uğur Tekst ve Akhan Tekstil’in açılışını yapmak için Tekirdağ’ın İlçesi Çerkezköy’e geldi. Fabrika açılışlarını yapmak için Çerkezköy’e gelen Başbakan Erdoğan’a Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı ve Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt eşlik etti. Uğur Tekst’in açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çerkezköy’ü örnek bir organize sanayi bölgesi olarak görmek istediklerini belirterek, "Bugüne kadar umursanmamış tüm bağlantılarla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tekirdağ istikametine gelince, yıllar yılı bir gidiş bir geliş sorunu sürekli devam ediyor. Burada meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Bugüne kadar kimse bu konuya eğilmemiştir. İktidarımız süratle bu çalışmaları ele almıştır. Ben özellikle yol denilen bu gerçeği, bir medeniyet yarışı olarak görüyorum. Eğer çağdaşlaşmayı konuşacaksak, çağdaşlaşmak, modern olmak sudan ve yoldan geçer. Yolunuz ve suyunuz varsa siz modern olmayı konuşabilirsiniz. Ülkemizin on binlerce köyü hala susuzdur. Hala şehirlerimizin büyük çoğunluğunda alt yapısı konuşulur. Herhangi bir aşırı yağmurda büyük şehirlerimiz de dahil olmak üzere sel olup gider. Fakat hiç bir zaman umutsuz olmayalım" dedi.

Erdoğan, "Tüm sanayicilerimizi hareket çalışmalarında çok daha müteşebbis bir anlayışla yürümeye davet ediyorum. Bu konuda TÜBİTAK yatırımcımızı AR-GE yatırımından koruyacak, bu yatırımları kendileri yapacak durumdadır. İlk defa bu yıl 450 bin dolar AR-GE çalışmaları için ayrılacak. Bunlar gelişmiş ülkelerin AR-GE’ye ayırdığı oran içinde devede kulak kalır. Biz burada bir sıçrama yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Trakya’yı Avrupa’ya bağlayacak karayollarının da adımlarını attıklarını ifade ederek, "Tekirdağ Limanı’nı Asya’ya, Anadolu’ya bağlayacak adımları atacağız. Bazıları üçüncü köprü çalışmalarına muhalefet oluyor. İstanbul’a tüp geçit, Marmaray ya da üç köprü yetmez. Biz bunların hepsini yapacağız. Bu konularda kararlıyız. Çünkü bunlar sadece İstanbul’un sorunu değil. Avrupa kıtasının Asya’ya bağlantısının bir sorunudur" ifadelerini kullandı.
Türk vatandaşı olarak devamlı üretime katkıda bulunulması gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda en büyük sıkıntımız işsizlik. Her yatırımcı bir işsiz işe alsa, ülke bir anda rahatlar. İşverenimiz güçlü olunca biz onunla iftihar ederiz. Açılışını yaptığımız şu fabrikada 250 vatandaşımız ekmek sahibi, aş sahibi olacak. İnşallah zamanla bu daha da artacak. Şimdi 250 vatandaşıma aş sahibi yapan, 20 euroluk bir yatırım yapan işverene minnet duymayacağım da kime duyacağım? Bugün buraya bu anlayışla geldim. Biz vergi olayını ve SSK primlerindeki gerekli kolaylıkları yapıyoruz. Yeter ki 1 milyon 200 bin işsizimiz ekmek kapısı bulsun. Yatırımcılarımızla iftihar ediyorum" dedi.

Türkiye’deki yatırımların açılışında sırayla bulunacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Doğrudan yabancı sermaye olarak yatırıma giden rakamlarımız oldukça yükseldi. Aslında ben birçok açılışlara yetişemiyorum. Kısa bir süre önce Kayseride’ydim. Birkaç gün sonra Malatya’ya gideceğim. 38 ili sıraya koyduk. İnşallah çıkaracağımız Teşvik Yasası’yla çok sayıda vatandaşımız Doğu ve Güneydoğu’da iş sahibi olacaktır. İhracat konusunda, vergilendirmeler konusundaki reform çalışmaları devam ediyor. Bu adımlarla birlikte bizler bu süreci başarılarla devam ettireceğiz" diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı ile birlikte fabrikayı gezdi.

iha-çerkezköy
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 16:00:10
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?