22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Çerkezköy firarilerinden 5'i yakalandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Kapalı Cezaevi'nden geçen çarşamba gecesi firar eden 6 hükümlüden 4'ü polis ve jandarmanın operasyonlarıyla yakalandı, bir kişi de teslim oldu. Ekipler halen firarda olan son kaçağı yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nden 20 Haziran Çarşamba gecesi 2 infaz koruma memuru ile bir jandarma erini tartakladıktan sonra firar eden Hüseyin Demirkıran (23), Hakan Aydemir (21), Ceylan Koyuncu (26), Yusuf Aslan (27), Yıldıray Yörük (31) ve Mustafa Çayır'ın (26) yakalanması için yürütülen operasyonlar başarıyla sonuçlandı. Jandarma polis ekipleri, 2 gün önce Bağlık Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Demirkıran'ın annesi Fatma Demirkıran'ın evine düzenlediği operasyonda 2 kaçağı yakaladı. Evin oturma odasında televizyon izleyen Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir'i yapılan baskınla yakaladı.

Dün öğleden sonra da firarilerden Ceyhan Koyuncu, Çerkezköy Jandarma Komutanlığı'na gelerek teslim oldu. 3 firari, sorgularından sonra Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Jandarma ekipleri firarilerden Yıldıray Yörük'ü İstanbul Kumburgaz'da yakaladıktan sonra, gece geç saatlerde Çerkezköy'e getirdi. Alınan istihbari bilgileri değerlendiren jandarma ekipleri, firarilerden Yusuf Aslan'ı ise İstanbul Sultanbeyli'de Adliye binası önünde gezerken yakalayarak Çerkezköy'e getirdi.

Jandarmanın dün gece yakaladığı 2 firari de Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Halen firardaki son hükümlü Yusuf Aslan'ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.
DHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 14:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?