26
Mayıs
2024
Pazar
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Hattat'tan dev ihracat

HATTAT HOLDİNG'DEN 150 MİLYON EURO'LUK İHRACAT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hanovver Fuarı'nda binmiş oldukları traktörle, Hattat Holding'e Avrupa kapılarını açmış oldu. Hattat Tarım Makinaları A.Ş. bu sayede Polonya'nın lider firmalarından Pol - Mot S.A ile 150 milyon euroluk ihracat anlaşması imzaladı.

Recep Tayyip Erdoğan ve Zafer Çağlayan'ın Polonya Varşova'ya yapmış oldukları ziyaret esnasında gerçekleştirdikleri temasların sonucunda Hattat Tarım Makinaları A.Ş. , Polonya'ya 150 milyon euroluk ihracat anlaşması yaptı. Anlaşmanın ilk sevkiyatı törenle gerçekleştirildi. Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makinaları A.Ş.`nin, Polonya'nın lider firmalarından Pol - Mot S.A ile 150 milyon euroluk bir anlaşma imzalamasının ardından Hattat Tarım Makinaları A.Ş.' nin Çerkezköy tesislerinde, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat ve Pol - Mot S.A. 'nın yetkililerinin de katıldığı bir törenle Avrupa'ya yüzde yüz Türk üretimi olan Hattat Traktörleri'nin ihracatı başladı. Toplam 5 bin tane traktörün ilk partisi törenle yola çıktı.

Hattat Tarım Makinaları A.Ş. 'nin Çerkezköy tesislerinde, tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıp yüzde yüz Türk olma özelliğine sahip şekilde üretilen Hattat Traktörleri'nin başarısı ile bir Türk traktör markasına da Avrupa'nın kapıları açılmış oldu. Hannover Fuar'ında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın büyük ilgi gösterdikleri Hattat Traktörleri için Pol - Mot S.A. ve Hattat Tarım Makinaları A.Ş. arasında başlangıçta 150 Milyon Euroluk bir anlaşma Haziran 2009'da

imzalanmıştı. Yapılan anlaşma gereği, Pol - Mot S.A., Hattat Tarım Makinaları A.Ş. tarafından üretilen ve Polonya pazarına satılacak olan Hattat A serisinin de Polonya distribütörlüğünü aldı. Yüzde yüz Türk üretimine sahip olan Hattat Traktörleri'nden Polonya'ya Hattat A serisi ihraç edilecek. Tamamen tasarımı ve teknik özellikleri yenilenen Hattat A serisinin, Hattat Traktör ürün yelpazesine eklenmesi ile Hattat A serisi 58 beygirden 100 beygire kadar farklı transmisyon ve aksesuar seçenekleri sunan en

geniş yerli ürün gamına sahip marka olma özelliğini de taşımaktadır. Ayrıca Polonya'ya ihraç edilecek olan Hattat Traktörleri'ne yerleştirilecek olan kompanent ve sistemlerinde yine Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren HEMA Endüstri A.Ş. 'de üretilmesi de traktörlerin tamamen Türk üretimi olma özelliğinden ödün verilmediğini göstermektedir.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hattat Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, törende yaptığı konuşmada özellikle holdingin pazarlama bölümü çalışanlarına teşekkür etti. Hattat; "Pazarlamam bölümümüz olmayan bir traktörün satışın yaptı. Görüşmeleri olumlu biçimde neticelendirdiler ve satışı gerçekleştiriyoruz. Kendilerine bir kez de huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen törenle TIR dorsesine yüklenen ilk traktörün temsili anahtarı da İbrahim Hattat tarafından Polonya firması temsilcilerine verildi.

Törenin ardından basın mensupları ile bir araya gelen İbrahim Hattat, traktör sektörünün desteklenmesi gerektiğini savundu. Hattat; "Otomobilciler ihya oldu güzel destekler oldu bizim traktöre hiçbir destek yok. İhracatımızı bağladılar Allaha şükür. Traktörcüler için hurda teşviki çok önemli. Otomobilde uygulanan teşviklerin traktör sektöründe de uygulanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

HATTAT HOLDİNG'DEN 150 MİLYON EURO'LUK İHRACAT
HATTAT HOLDİNG'DEN 150 MİLYON EURO'LUK İHRACAT
HATTAT HOLDİNG'DEN 150 MİLYON EURO'LUK İHRACAT
HATTAT HOLDİNG'DEN 150 MİLYON EURO'LUK İHRACAT
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 16:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?