26
Mayıs
2024
Pazar
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Karşılıksız çek okul inşaatını durdurdu

OKUL İNŞAATI

Tekirdağ'da bir ilköğretim okulu inşaatı, çalışanlara verilen çeklerin karşılıksız olduğu iddiasıyla durduruldu.

Alınan bilgiye göre, Çerkezmüsellim İlköğretim Okulu inşaatında çalışan 28 kişi, işveren tarafından kendilerine verilen çeklerin karşılıksız çıktığı iddiasıyla çalışmaları durdurdu ve Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Danacı, "Okulun bitirilmesi için yedi ay gibi bir sürede büyük gayret sarf ettik. Müteahhit firmanın ara ara ödemeleri ancak o günkü geçimimizi sağlamaya yetebildi. Son alacaklarımız için ise bizlere birer çek verdiler. Çekleri karşılıksız olduğunu ve şirketin yetkili olmayan kişilere imzalatılarak verildiğini bankaya gittiğimizde öğrendik. Firma yetkilileriyle inşaat süresince geçen ay görüştüğümüzde son hak edişte çeklere karşılık elden ödeme yapacağı söylendi. Bizler bütün çalışanlar olarak inşaata devam ettik. Ancak son hak edişte alınan parayı verme sözüyle hep beraber toplandık. Gece yarısı saat 02.30 gibi firma sahiplerinin bizim paralarımızı vadesi geçen veya gelecek çekleri ödemeden kaçtılar" dedi.

Danacı, inşaata malzeme veren Cevat Kaçar, Engin Karakul, Tayyar Karabudak, Muzaffer Koşar, Recep Mutlu, Mahmut Aksu, Atilla Uğur ve Muharrem Talay ile ödemelerin hak edişlere göre senet ve çek olarak verileceğinin söylenmesi üzerine anlaştıklarını söyledi. Firmanın inşaatta çalışan işçi ve malzeme ücretleriyle birlikte toplan 468 bin 561 lira borçlu olduğu öne sürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 20:01:01
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 09:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?