19
Mayıs
2024
Pazar
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Özal'a Belediye Başkanlığı teklifi

MERHUM 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal'a Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne Anavatan Partisi listesinden Belediye Başkanı adayı olması için teklif yapıldı. Teklifi değelendirdiğini belirten Özal, kararını birkaç gün içinde vereceğini söyledi.

Anavatan Partisi İlçe Teşkilatı'nın ilçe Belediye Başkanlığı için teklif götürdüğü Ahmet Özal, önceki gün Çerkezköy'e gelerek parti yöneticileri ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Tuncay Üstünol'un kendisine adaylık teklifi getirdiğini belirten Ahmet Özal, “Anavatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncay Üstünol Belediye Başkan adaylığı için bize teklif getirdi. Ben de şu an da karar aşamasındayım. Teklife çok sıcak bakıyorum. Birkaç gün içinde kararımı vereceğim” dedi.

Yerel seçimlerde Anavatan Partisi'nden Çerkezköy Belediye Başkan adaylığı için geçen Ahmet Özal, seçim atmosferini görmek ve değerlendirmelerde bulunmak için Çerkezköy'e geldi ve ilçe teşkilatının yöneticileri ile bir araya geldi.

Çerkezköy'e seçim atmosferini yerinde görmek için geldiğini belirten Özal, “Çerkezköy sanayi potansiyeli açısından uluslararası ölçütler içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Çerkezköy’de insanlara daha iyi hizmet edebileceğime inanıyorum. Çerkezköy'de, Türkiye ekonomisinde söz sahibi fabrikalar var. Burası bundan dolayı farklı değerlendirilmeli. Şişli ve Beşiktaş olarak değerlendirilmemeli. Buranın atmosferi çok farklı. Çerkezköy'de uygulayacağı hizmet anlayışı ile Türkiye’ye örnek bir model belediye göstermek istiyorum” dedi.

Milletvekilliği genel seçimlerinde bütün siyasi partilerin kendisine ilk sıradan milletvekili adayı olması için teklif sunduğunu ancak, kendisinin bu teklifleri çevirdiğini anlatan Ahmet Özal, “Hizmet etmek benim birinci gayem. Babam sayesinde Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Başbakanlık ve çeşitli siyasi kademelerin atmosferini soludum. Milletvekili olmak, hizmet etmek için yeterli değil. Belediye başkanı olarak daha iyi hizmet verilebileceğime inanıyorum” dedi.

Uzun bir süre IMF ve Dünya Bankası'nın çeşitli kademelerinde de görev yaptığını anlatan Ahmet Özal şöyle devam etti:

“Dünya Bankası'nda görev yaptığım sırada sorumlu olduğum ülkelerin ekonomilerini yakından tanıma imkanı buldum. Şu anda dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de esas etkisini Mart ayından sonra gösterecek olan ekonomik krize ne gibi çözümler getirileceğini, alınacak önlemleri çok iyi biliyorum. Çerkezköy de ekonomik krizden çok etkileniyor, önümüzdeki günlerde de etkilenecek. Biz de buradan yerinden bu sorunlara çözüm getirmeye çalışacağız. Çözümler sunacağız. Çerkezköy’de teklife çok sıcak bakmamın en büyük nedenlerinden biri de budur.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 12:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?