24
Mayıs
2024
Cuma
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Toplu konutların temeli atıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi’nde AK Parti’li belediye tarafından yapımına başlanan toplu konutların temel atma töreni, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve çok sayıda siyasinin katılımıyla gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Bakan Şener, inşaat sektörünün Türk ekonomisinin motoru olduğunu belirterek, "Artık gecekondusu olmayan kentler görmek istiyoruz" diye konuştu.

Temel atma törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut, Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Cemal Temizöz, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, AK Parti’nin belde ve ilçe teşkilat başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Şener, toplu konutun önemine değinerek, "Çağdaş kentlerde, ailece oturabilmek ve modern bir konutta yaşamak özlem duyulan bir olaydır. 59. Cumhuriyet Hükümeti, toplu konut ihtiyacını karşılayabilmek için yoğun çaba sarfediyor. Türkiye’nin değişik kentlerinde toplu konutlar üretilmeye başlandı, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) bu çalışması takdir edilmelidir" dedi.

Mortgage sistemine de değinen Bakan Şener, "Özlem duyduğumuz ve dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan Mortgage sistemini de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ancak bu dönem Meclis’in çalışmaları içerisinde yer alamasa bile Ekim ayında çalışmalara yeniden başlandığı andan itibaren bu projeyi de hayata geçireceğiz. Pek çok gelişmiş ülkede uygulanan bu sistem ile vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Halkımızın mutluluğu için herşeyi seferber ediyoruz. Toplu konut ülke ekonomisinin canlamasında da fayda sağlayacaktır. 2002 yılında 36 milyar dolar ihracat yapıyorken 2004 yılında 63 milyar dolara ulaştık 2008 yılı hedefimiz ise 106 milyar dolar" dedi.

OECD ülkeleri içerisinde ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olarak Türkiye’yi gösteren Bakan Şener, "2004 yılında ekonomimiz yüzde 9.9 oranında büyüdü. Ancak bununla beraber işsizlik sorununun azalmaması konusunda eleştiriler alıyoruz. Ekonomi büyüdü. O zaman neden işsizlik azalmadı diyenler var. İşsizlik küçük oranda da olsa azaldı. Ancak hükümetimiz döneminde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sayıda iş talebi oldu. 649 bin kişi iş istediğini beyan etti. Bu da işsizlik sayısının azalmamasına bir etken oldu" dedi.

İnşaat sektörünün ekonomi için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Şener, "2001 yılındaki kriz ile beraber inşaat sektörü durgunluk yaşadı. Bu zamandan sonra ekonominin büyüme gösterdiği anlarda bile inşaat sektörü büyüme göstermedi. 2004 yılı başında ise büyüyen ekonomi ile beraber inşaat sektörü de canlandı. İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin motorudur. Mortgage sistemi ile ülkemiz ve ekonomimiz büyüyecektir. Gecekondusu olmayan kentler görmek özlemi içerisindeyiz. Bu en büyük hayalimizdir" dedi.

İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut da, Türkiye’de iyi işler olduğunu ifade ederek, "3 yıldan bu yana ülkemiz adeta şantiyeye döndü. Cumhuriyet tarihinde 3 bin 600 kilometre yol yapılmışken 3 yıllık zaman zarfında 6 bin kilometre duble yol yapıldı. Toplu konut hamlesi ile ülke genelinde 150 bin konut bitirildi. İnşaat sektöründe önemli bir gelişme sağlandı. İşsizlik sorunu azaltıldı toplu konut hamlesi işsizlik konusunada çözüm getirecek" dedi.

Konuşmaların sonrasında Veliköy Belde Belediye Başkanı Efrahim Yeşil tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e bir plaket verildi. Daha sonra Şener ve beraberindekiler butona basarak konutlara ilk harcı attı.

Çerkezköy’e bağlı Veliköy Beldesi’nde Başyazıcıoğlu ve Akyapı İnşaat tarafından ortaklaşa olarak yapılan Veliköy Belediye Toplu Konut Alanı 1. Etap Toplu Konut inşaatında 120 daireden oluşan 3 blok yer alacak. 10’ar katlı bloklarda her katta 4’er daire olarak inşa edilecek olan 1. etap konutların 1 yıl içerisinde tamamlanmasının ardından 2. etap konut çalışması başlatılacak ve toplamda 32 bin 500 metrekarelik alanda 520 konutluk bir kent oluşturulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 03:02:39
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 15:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?