16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ

Zehirli varillere rekor ceza

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesinde Deva İlaç Fabrikasının bahçesine gömülü olarak bulunan 72 deforme olmuş varilin zehirli atık olduğu belirlendi.

TÜBİTAK ekiplerinin bu sabah Tekirdağ Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne verdiği rapor doğrultusunda fabrikaya zehirli atıkları bahçelerine gömdükleri gerekçesiyle 2 milyon 700 bin YTL idari para cezası kesildi.

Bir ihbarı değerlendiren Çerkezköy polisi 30 Temmuz 2007 tarihinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Deva İlaç Fabrikasına savcılık izniyle baskın düzenlemiş ve bu baskın sonrası fabrika sahası içinde toprak altına gömülmüş 72 deforme olmuş varil bulmuştu.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’ın talimatı ile bölgeye çağrılan TÜBİTAK ekiplerinin bulunan varillerden numune alarak yaptığı araştırmalar dün akşam sonuçlandı ve bulunan varillerin zehirli atık olduğu tespit edildi. TÜBİTAK tarafından Tekirdağ Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne geniş bir rapor halinde sunulan sonuçlarda bulunan varillerin içinde insan sağlığını tehdit edecek boyutta zehirli madde içerdiğini belirtti. Bunun üzerine toplanan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri kabahatin kirlilik boyutu, türü, işlenme şekli, fiili işleyenlerin nitelikleri ve kast unsurunun varlığı gibi gerekçelerle 2872 Sayılı Çevre Kanunun 2/v maddesi uyarınca 900 bin YTL idari para cezası verilmesine, aynı yasanın 20’nci maddesinin ikinci paragrafı uyarınca, fiilin bir işletme tarafından işlendiği göz önüne alınarak idari para cezasını 3 kat olarak uygulanarak 2 milyon 700 bin YTL idari para cezası verilmesine karar verdi.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 18:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?