19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

"Camiler ilim ve kültür merkezidir"

Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle düzenlediği toplantıda camilerin ilim ve kültür merkezi olduğunu söyleyerek, "Cami, cemaat ve ezan İslam'ın alametleridir" dedi.
 
Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun 1 - 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle müftülük toplantı salonunda ilçede yer alan din görevlileri ile bir toplantı yaptı. Bir konuşma yapan Zakir Uzun cami, cemaat ve ezanın İslam dininin alametlerinden olduğunu söyledi. Müftü Uzun, "Müslümanların bir araya toplanması, onlara birlik ve kardeşlik duygularının aşılanması cami, cemaat ve ezanla olur. Bir toplumun Müslüman olduğunu gösteren en açık delil orada caminin bulunması, ezanın okunması ve cemaatle namaz kılınmasıdır. Camiler Müslümanların ibadet yerleridir. Yer yüzünün en şerefli yerleri olan camilere Allah'ın evi denilmektedir. Camiye ibadet için gelen mümin Allah'ın ziyaretçisi ve misafiri durumundadır. Ev sahibi evine gelen misafirlere ikramda bulunduğu gibi camiye giden Müslümanlara da Yüce Allah büyük mükafatlar verecektir" dedi.
 
Camilerin, Peygamberimiz döneminden itibaren, ibadet mekanı olmanın yanında toplumsal olaylarda önemli kararların alındığı mekanlar olduğunun altını çizen Uzun, "Devlet idaresi buradan yönetilmiş, elçiler burada kabul edilmiş, önemli istişareler burada yapılmış, savaş kararları burada alınmıştır. Yakın tarihimizde camilerin bu manadaki önemini vurgulayan bir çok hadise yaşanmıştır. Kurtuluş savaşı, ilk ayaklanma ve Büyük Millet Meclisinin açılışı camide namazdan sonra olmuştur. Bu sebeplerden dolayıdır ki camiler dinimizin vazgeçilmezi olmazsa, olmazlarından birisidir. Müslümanların kutsal mekanlarından olan camilerin bakımı, ihtiyaç halinde yapımı Müslüman için dünyada ve ahrette büyük kazançlar sağlayacak fırsatların da odağıdır" diye konuştu.
 
Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun camilerin ilim ve kültür merkezi olduğunu vurgulayarak, "Camiler, İslam'ın simgesi, birlik, beraberlik, kardeşlik ve eşitliğin kaynağı, toplumların hayatlarını etkileyen olaylarda önemli roller üstlenen mekanlardır. Camiler, Kuran da Beytullah olarak anılan Kabe'nin birer şubesi ve Allah'ın isminin anıldığı mekanlar olması nedeniyle Allah'ın evidirler. Bu sebeple camilerimize gereken önemi vermeli, temiz tutmalı, yapılacak camiler gösteriş ve debdebeden uzak bir şekilde inşa edilmeli ve tarihteki fonksiyonunu icra edebilecek özelliklere kavuşturulmalı, yeniden ilim, irfan ve Kuran eğitiminin verildiği yerler haline getirilerek cemaatin arttırılması ile mamur edilmelidir" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 15:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?