Tekirdağın Çorlu İlçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda "Erozyon ve Çölleşmeyle Mücadele" konulu bir seminer verildi.
Seminere konuşmacı olarak TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, Trakya Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ile TEMA Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca katıldı. Son 10 yılda Trakyada çok büyük olumsuzlukların yaşandığını ifade eden TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, "Trakya 1. derece de tarım arazisi insan nasıl evinde misafir odasına tuvalet yapmıyorsa, 1. derece tarım arazilerine de sanayi kuruluşları yapılmamalı. Trakyada yıllar boyunca bu sorun yaşandı ve sanayi tesisleri kuruldu. Sorun büyüyerek devam ediyor. Bölge de yer alan 3 il, 30 ilçe ve 800 köy soruna el birliğiyle çözüm üretmiyor" dedi. Çorluda bulunan sayıları 300ün üzerindeki boya fabrikalarına da dikkati çeken Dedeoğlu, "Ancak bunlar düzensiz. Ben 25 yıl evvel Çorlu Belediye Başkanı olsaydım. Bu kadar çok ve düzensiz fabrika yapılmasına izin vermezdim. Bizler 1. sınıf tarım arazilerinin üzerine fabrika ektik" diye konuştu.
Ergene Havzası projesiyle ilgili olarak da konuşan Dedeoğlu, "Bu proje Türkiyenin çevre konusundaki ilk projesidir. Bundan sonra kimse kafasına göre sanayi alanı ve konut yeri olarak alanları belirleyemeyecek. Trakya müthiş oranda kirlilik içeriyor. Kirlilik denize dökülüyor, buradan Yunanistanı bile tehdit ediyor. Organize Deri Sanayi Bölgesinde Çorluda artıma tesisi yapılıyor. Eğer bu tür arıtma tesislerinin yapımı devam ederse sorunu büyük ölçüde çözeriz" ifadelerini kullandı.
"YILLARDIR EROZYON DİYE UYARIYORUZ"
Türkiyenin ve dünyanın sorun yumağı içerisinde olduğunu ifade eden TEMA Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca ise, "Ancak biz kapımızın önünü süpüreceğiz. Sorunların başında ise erozyon geliyor. Bunu yıllardan beri söylüyoruz" dedi. Avrupa Birliği konusuna farklı bir açıdan yaklaşan Karaca, "Beni Avrupaya alacaklar ve terbiye edeceklermiş, tam tersi Avrupa ve Amerika güçlü değil. Biz onlardan daha güçlüyüz. Jeolojik olarak onlar bize muhtaç, onlar benim ayağımın altından öpecekler. Okulları gezerken irfanı hür, vicdanı hür bir neslin yetiştiğini görüyorum. Bu yüzden çok mutluyum; ama bu nesiller gelene kadar acaba ne olacak?" dedi.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Çorlu Kaymakamı M. Ali Ulutaş, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, 5. Kolordu Komutanlığı adına Kurmay Albay Mümtaz Can, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu, İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Ergin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün katılırken, TEMA Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca tarafından katkılarından dolayı Çorlu MYO Müdürü Prof. Dr. Halim Ortaya, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğluna, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosuna ve 5. Kolordu Komutanlığından Kurmay Albay Mümtaz Cana teşekkür plaketi verdi.
Sayın Ali bey; Ben yüksek mimarım ve inşaat mühendisliğini çift anadal olarak bitirdim siz hangi sıfatla bir prof'a dil uzatabiliyorsunuz? Eğitiminiz tam olarak nedir? Trakyada ne kadar yaşadınız? Tarım arazilerinin 1. sınıf olup olmadığını hangi sıfatla analiz ettiniz? Sizin hiçbir toplantıda kimseye verebilecek bir cevabınızın olabileceğinide sanmıyorum söyleyeceğiniz her söze emin olun MANTIKLI bir cevap verebileceklerdi. Tarım arazilerine sahip çıkmak demek orta çağda yaşamak demek te değil Ali bey. İstedikleri model arabayla gelir insanlar 21. yy da yaşıyoruz.Anlaşılan araba bilginizde yokki 4x4 ler in nasıl benzin kullandığını bilmiyorsunuz. Bir daha bir habere yorum yazarken bence 2 kez düşünün.
sayın ali beyin yazdıklarını okudum.kendisinin inşaat müh.olduğunu söylüyor.kendisi Trakyanın toprak yapısını tam anlamıyla bilmediği kanaatindeyim.Trakya toprakları türkiyenin en verimli ve en kaliteli topraklarına sahip bölgelerinden bir tanesidir.tarım alanları 1.,2.,3.,4. sınıf tarımarazisi diye ayrılır.trakyada kurulan fabrikalar özellikle E5 karayoluna yakın olan alanlarda kurulanlar 1. sınıf arazisidir.kimse fabrikalara karşı değil ama bunlar ancak3.ve 4. sınıf tarım arazisi dediğimiz yerlere kurulmalı ve çevreye yani hem orada yaşayan insanlara hemde sadece kendi kurulduğu alanı değil yaptığı atıklarınehir yada dere yataklarına bırakırsa bir çok alanı etkileyebiliyor,buna örnek ergene havzasıdır.Kurulan fabrikalar arıtma tesislerini çalıştırsa,yeraltı su kaynaklarını değilde yer üstündekileri kullansa daha iyi olacaktır.ben trakyada görev yapan ziraat mühendisiyim.ürünün nasıl ve ne şartlarda yetiştiğini inşaat müh.bir arkadaşın bilmesine imkan yoktur.Fabrikaların kurulmasına kimse karşı değil ama kurulacaksa doğru yere kurulmalı ve doğru şartlarda çalıştırılmalıdır.üretilen ürünler olmazsa insanlar ne ile beslenecek ve yaşamlarını nasıl devam ettirecekler.sanayileşme ve tarım bir arada gidebilir ama her şeyi doğru yaparsak olur.
Laf tarım arazilerinden açıldı aradan iki yıl geçti. Ben şimdi afrikada ethiopia da 100,000 m2 bir fabrika inşaatının müteahhitliğini yapıyorum. www.picasaweb.google.com/aykaaddis Türkiyede tarımla uğraşanlara bir çağrı yapmak istiyorum. Ethiopia afrikanın düzenli yağmur alan yerlerinin başında geliyor. burada uçsuz bucaksız tarım arazileri çok ucuza kiraya veriliyor. Pakistanlılar amerikalılar ve hindistanlılar buraları paylaşıyor. Çifçilerimiz birleşerek bu ülkede tarım topragı alsınlar. Nil nehrinin %85 şi bu ülkeden doğuyor. Toprağın dönümü 10 dolara kiraya veriliyor. Pamuk buğday mısır susam ayçiçeği gibi ürünler ekilebilir. Dört ay düzenli yağmur var ikinci ürünü sularsanız iki üç mahsul alabilirsiniz. Yatırımın %70 şi kredilendiriliyor. İşçilik aylık 50 dolar mazot 60 cent Çevrecilerin içi rahatlasın. Bu ay sonu çorludan fabrikanın birini söküp ethiopia ya taşıyoruz.
TRAKYA ŞU ÇOK VERİMLİ TARIM ARAZİLERİNDEN NE KADAR KAZANMIŞTIR ACABA. ŞÜKREDİNKİ FABRİKALAR BURADA KURULUYOR. TRAKYANIN KÖYLÜLERİ ANCAK BURADA BUĞDAY AYÇİÇEĞİ EKİP BÜTÜN KIŞ YATIYORLAR BU MU SİZİN BİŞEY ÜRETME ANLAYIŞINIZ!! BURDAN ELDE EDİLEN GELİR ANCAK KENDİLERİNİ DOYURUR. BİR FABRİKADAN GELECEK OLAN BİR SÜRÜ İNSANA AÇILAN EKMEK KAPISI, BİRSÜRÜ ALANDA İLERLEME SİZİN O ÇOK DEĞERLİ Bİ İŞE YARATMADIĞINIZ TOPRAKLARDAN KAT KAT DAHA DEĞERLİ. ÜLKENİN GELİŞMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEYİN ARTIK. SİZ ANCAK BURAYA YAZANLARIN ETİKETİYLE İLGİLENECEK KADAR ZEKİSİNİZ. TÜRKİYEDE ZATEN ANA TARTIŞILAN KONUYLA İLGİLENMEZ KİMSE ABUK SUBUK KONULARA ÇEKERSİNİZ HERŞEYİ. YAZIK GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUM SİZLERİN ADINA. ZATEN İLERDE SİZİN ŞU ÇOK DEĞERLİ ARAZİNİZE KİMSE GELİP FABRİKA YAPMAYACAK HEPSİNİ DE TEK TEK SÖKÜP TAŞIYACAKLAR AFRİKAYA, ÇİNE.. ARTIK EKER EKER YERSİNİZ TOPRAKLARINIZDAN HERKESE YETER ONUN GELİRİ KORKMAYINN... BİRAZ DÜŞÜNÜN YARATICI OLUN EZBERLEYİP EZBERLEYİP BİŞEYLERİ KAFA ŞİŞİRMEYİN!!!!
Türkiyenin kaybettiğini şurada görebilirsiniz. www.picasaweb.google.com/aykaaddisBu fabrika türkiyede idi ve 100 milyon dolar ihracaat yapıyordu şimdi bu fabrika afrikada ethiopia da kendisine TEMA diye yahudi lobiler tarafından gizli bir güç tarafından yönetilen grub sayesinde. Sanayinin işgal ettiği tarım alanı hiç bir zaman tarımın düşmanı değildir. İki tane doğru sözün arkasına saklanıp ülkenin gelişmesine ket vurmaktan başka işe yaramıyorlar.