17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

13 milyon dolarlık yatırım

Çorlu İlçesi’nde kurulan 13 milyon dolarlık dev arıtma tesisinin yapımı sürüyor. Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt; Çorlu Kaymakamı M. Ali Ulutaş ve Belediye Başkanı Altan Ersin ile beraber Çorlu Sağlık Mahallesi’nde yapımı devam eden Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne ait dev arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

 2006 yılı ortalarında bitirilmesi planlanan arıtma tesisinin, günlük 36 milyon metre küp arıtma kapasiteli olacağı, hidrolik olarak günde 250 bin, kirlilik olarak da 2 milyona yakın kişiye hizmet verebilecek kapasite de olduğu bildirildi.

Tesisin yüzde 100 otomasyona dayalı olarak fiziksel, kimyasal ve biyolojik bölümlerden oluştuğu ve arıtılan suyun bakanlığın standartlarına uygun hale geldikten sonra dereye bırakılacağı belirtildi.

Tesiste 73 bin metre kare beton ile 60 bin metre kare demir kullanıldığı, bu malzemelerle de yaklaşık 750 ev yapılabileceği ve tesis inşaatının yüzde 70’lik bölümünün tamamlanmış durumda olduğu da ifade edildi.

Deri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Yeşil, "Burası sanayi için yapılıyor. Çorlu için yapılmıyor. Evsel atığı arıtmamız pahalıya mal olur" dedi.

corlu
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 15:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?