19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

2. el oto galerileri taşınıyor

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 2. el otomobil satışı yapan galerilerin şehir dışına çıkarılması yönünde çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Başkan Baysan, oto galerilerine Türkgücü Köyü yolu üzerinde yer ayırdıklarını kaydetti.

2. El oto satan iş yerlerinin şehir dışına taşınması gerektiğini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 2 yıl içerisinde 2. el oto satışı yapan yerlerin şehir dışına alınması hususunda karar alındığını anımsattı. İçişleri Bakanı`nın da geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili olarak sert açıklamalar yaptığını ifade eden Baysan, "İçişleri Bakanı da şehir içerisinde galerilerin yasaklanmasını istiyor. Valilik, Bakanlıktan gelen bu emri bize bildirdi. Bu firmaların ruhsatları belli bir süre sonra iptal edilecek ve kapatılacaklar" dedi.

Otomobil Plazalarının İstanbul Yolu üzerinde kurulu bulunduğunu belirten Başkan Baysan, "Otomotiv sektörünün yer aldığı İstanbul Yolu üzerinde 2. el satış yapan galeriler için de yer ayırdık. Türkgücü Köyü yolu üzerinde 2. el satış merkezi oluşturacağız. 2. el otomobil satışı yapan kişiler bir araya gelerek Türkgücü Köyü yolundan yer alırlarsa onlara izin vereceğiz. Ancak bu durumda iş yerlerini oraya taşıyabilirler, aksi takdirde iş yerleri kapatılacak" diye konuştu.

Çorlu`da yer alan 4 büyük takımın taraftar derneklerine de kötü haber veren Başkan Baysan, 4 taraftar derneğinin de bulundukları parklardan çıkarılacaklarını söyledi. Baysan, Galatasaray Taraftarlar Derneği`ne tahsis edilen Santral Park, Beşiktaşlılar Derneği`ne tahsis edilen Şehit Çavuş Sedat Uysalcan Parkı, Fenerbahçeliler Derneği`ne tahsis edilen Cezaevi arkasındaki park alanı ile Trabzonspor Taraftar Derneği`ne tahsis edilen Çardaklı Çeşme Parkları`nın geri alınacağını ve yapılan binaların yıkılacağını kaydederek, "Parklar sadece kamu yararına çalışan derneklere verilebilir. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor Taraftar Dernekleri`nin konumunu, durumunu beğenen bir tek vatandaş yoktur. Çocuğunuzu alıp gidemiyorsunuz böyle bir şey yok. Beşiktaşlılar Derneği koca bina dikmiş. En fazla binde 5 oranında bina yapılabilir. Kamuya terk edilen bu yerler birilerinin kullanımına verilmiş" dedi.

Baysan; "Hepsinin etrafına tel örgü çekilmiş, 'üye olmayan giremez' tabelaları asılmış. Bu binalar yıkılacak. Bunlarla ilgili süreç başladı. Binaları yıksalar bile parkları yeniden bu derneklere tahsis etme şansımız yok" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?