18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Elverişsiz hava koşulları sebebiyle yaklaşık 2 saat gecikmeli başlayan kutlamalarda görev alan öğrenciler soğuk hava nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

Küçük öğrenciler birbirlerine sarılarak soğuğun etkisini azaltmaya çalıştı.
Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kutlamalara Çorlu General Basri Saran Stadyumu`nda devam edildi. Törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda davetli katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, "Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bugün hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdecisi olmuştur" dedi.

İsmail Bağlar; "89 yıl önce bugün, TBMM`nin kurulmasıyla tüm dünyaya yeni devletin demokratik bir yapıya sahip olacağının ilk mesajı verilmiştir" diyerek sürdürdüğü konuşmasında; "23 Nisan, Osmanlı Devleti`nin yerine yeni bağımsız bir Türk Devleti`nin kuruluş günüdür. 23 Nisan, ulusumuzu çağdaş ve evrensel değerlerle bütünleştiren bütün uygar uluslarla eşit, insanlığın seçkin ve şerefli bir üyesi durumuna yükselten bir tarihi gösterir. 23 Nisan, Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı ve Türk halkının var olma, yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 23 Nisan ülkemizin demokratik ve laik cumhuriyet yönetimiyle bütünleştiği ve güçlendiği Türk ulusunun ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olmaya başladığı "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Ulusundur" ilkesinin bir bayrak gibi dalgalandığı gündür. Atatürk`ün deyişiyle, Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir" diye konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde çocuklara da seslenen Bağlar, "Sevgili çocuklar, Atatürk`ün siz Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin güvencesi çocuklar için bir şenliktir. Ulu Önder Atatürk`ün, TBMM`nin açıldığı bugünün bayram olarak çocuklara armağan etmesi, size verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Geleceğe güvenle bakabilmemiz için, bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren sorunlara karşı duyarlı, küreselleşen dünyanın onurlu bir ferdi, millet, devlet vatan ve bayrak sevgisini kazanmış, insanı seven, barışı ve hoşgörü kültürünü özümsemiş, çağdaş, demokratik ve laik, hukuk devletine bağlı, milleti için çalışmayı en kutsal görev bilen ve topluma faydalı birey olarak yetiştirmek ve barışın egemen olduğu düşlerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya bırakmaktır. Sevgili çocuklar, sizler geleceğimiz, güvencemiz, yaşama sevincimiz ve umudumuzsunuz. Biz sizlere güveniyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Dünya çocuklarına bayram armağan eden bir ulusun mensubu olmanın gururunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 89. yılının kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Başta yüce Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?