17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

29 Ekim coşku ile kutlandı

Cumhuriyet’in 81. kuruluş yıl dönümü, Çorlu’da törenlerle kutlandı. Çorlu Kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş’ın makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama programı etkinlikleri, Çorlu Atatürk Heykeli Meydanı’nda gerçekleştirildi. Günün anlamına ilişkin kısa bir konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş, Cumhuriyet’in ilan edildiği dönemde Türk halkının iki büyük düşmanı olduğunu belirterek, "Bu büyük düşmanlar bilgisizlik ve yoksulluk idi. Atatürk önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet faziletli bir yönetim biçimidir. Bizi biz yapan değerlerden biridir. Ulu Önder Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi anıyoruz" dedi.

5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı adına da Kurmay Binbaşı Fatih Yücekan bir konuşma gerçekleştirdi. Binbaşı Yücekan konuşmasında, "Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve sevgi ile, gazilerimizi de saygı ile anıyoruz. Bu kutlamaları nice 81 yıllar boyunca sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet demek millet demektir. Türkiye’yi modernleştirecek tek yönetim biçimi Cumhuriyet’tir. Bulunduğumuz dönemde dünyada bir değer ifade etmemiz, Cumhuriyet ile yönetilmemizden kaynaklanmaktadır" diye konuştu. Binbaşı Yücekan konuşmasını İstiklal Marşı’nın son kıtasını okuyarak sonlandırdı.
Cumhuriyet’in 81. yıl kutlamaları daha sonra folklor gösterileri, okulların ve tören birliklerinin geçişi ile sona erdi.

çorlu
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 15:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?