19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Adliye önünde öfke seli

Tarla içerisinde bulunan çürümüş erkek cesedinin oğlu Muhammed'e ait olduğunu öne süren anne Dilber Fırtına ve diğer 5 şüphelinin mahkemeye çıkarılacağını öğrenen vatandaşlar adliye bahçesine akın etti.

Adliye önünde Anne Dilber Fırtına'ya tepkilerini gösteren vatandaşlar, "Bırakın cezasını biz verelim, bırakın da halk versin onun cezasını" diye bağırdı.

14 Nisan'dan bu yana kayıp olan Muhammed'in annesi Dilber ve babası Ümit Fırtına'nın uzun süredir televizyon ekranlarında oğullarını araması devam ederken, Çorlu'da buğday tarlası içerisinde bulunan çürümüş erkek cesedinin giysileri ve ayakkabısından oğlu Muhammed'i tanıdığını söyleyen anne Dilber Fırtına ve televizyon programına katılan diğer 5 kişi 26 Mayıs akşamı Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltında tutulan 6 şüpheli için bir günlük daha ek gözaltı süresi alındı. Zanlıların bugün mahkemeye çıkarılacağını düşünen vatandaşlar, adliye bahçesinde yoğun bir kalabalık oluşturdu. Öfkeli vatandaşlar, saatlerce adliye önünde bekledi.

Adliye önünde uzun süre bekleyen yaşlı bir kadın, "Ben 4 çocuk büyüttüm, bu kadını görmek istiyorum. Bakayım nasıl bir kadın. Ben hayvan güdüp, 4 çocuk büyüttüm. Ekinlik içine çocuğumu atmadım" dedi.

Kalabalık halinde bekleyen vatandaşlar ise "Anne değil o, canavar. Böyle anneyi kimse kabul etmez, anne değil canavarın teki. Bırakın halk versin cezasını. Bütün Sinop'u rezil etti. Bırakın da halk versin onun cezasını. Çorlu'da sokağa çıkamıyoruz. Çorlu'yu rezil etti. Lanet olsun öyle anneye, böyle anne olmaz ki, hep yalan söylemiş" diye konuştular.

Çorlu Adliyesi'ne gelen Emniyet Müdürü Ayhan Taş ise bekleyen vatandaşları dağıtmaya çalışarak boşuna beklememelerini istedi. Yoğun kalabalık nedeniyle adliye çevresine geniş güvenlik tedbirleri alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?