19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Aileler uyarıldı!

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, Çorlu İlköğretim Okulu'nda öğrenci velilerine ve öğretmenlere 'Madde Kullanımı ve Bağımlılığı İle Mücadele' konulu konferans verdi.

Okullarda konferanslar düzenleyen Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, öğrenci velilerine ve öğretmenlerine yönelik çalışmalarını devam ettiriyor. Çorlu İlköğretim Okulu'nda İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amiri, Emniyet Amiri Yılmaz Barlas tarafından 'Madde Kullanımı ve Bağımlılığı İle Mücadele' konusunda konferans verildi.

Sağlık Bakanlığı gibi Kaçakçılık Dairesi Başkanlığı'nın bu konularda çalışması olduğunu belirten Barlas, "Önleyici hizmetlerden biriside budur. Madde bağımlılığı konferanslarımız ile bizde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Uyuşturucu madde bulundurulması, kullanılması ve taşınması kanun gereği yasak. Uyuşturucu ile mücadelede beraber mücadele edelim. Aileler, gençler, polis olarak biz ve sağlık kurumları ile hep beraber uyuşturucu ile mücadelemizi verelim. Birleşmiş Milletler raporlarına göre dünyada 200 milyon kişi hayatında bir kez uyuşturucu maddeyi denemiş. Yani bu demek oluyor ki her 5 kişiden bir kişi bunu sadece denemiş. Bağımlılık kötü bir süreç, uyuşturucu kullanan birisi için ailesi ve diğer şeylerin önemi yoktur. Artık onun için her şey önemsiz hale gelir. Sadece uyuşturucu onun için önemlidir. Son zamanlarda hap türevli uyuşturucu maddelerle karşılaşılıyor, sentetik ectasy hap diye tabir edilen uyuşturucu maddelerle karşılaşılıyor. Maddeyi kullanmaya başladığınızda sürekli geriye
gitmeye başlarsınız, çocuklarınıza iyi bakmanız gerekiyor" dedi.

Uyuşturucu maddeleri veren kişilerin sokak başlarındaki kişiler olmadığını söyleyen Barlas, "Bunu ilk veren kişi sokak başında tanımadığınız bir kişi değildir. Bunu ilk verecek olan kişi yakın çevrenizdir. Arkadaşı 'al bunu kullan diyecektir' İlk olarak bunu ücretsiz ve bedavaya alırsınız ama sonrasında onu alabilmek için bütün paranızı verirsiniz. Biz 'Hayır' demeyi bilmeyen bir toplumuz. Bizim dememiz gereken şey 'Hayır' olmalıdır. Hayır diyebilmek önemlidir, her önümüze geleni kabul etmemiz gerekiyor. Hayır diyebilmeyi öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Uyuşturucu kullanan birisinin nasıl anlaşılacağı ile ilgili bilgilerde veren Barlas, "Olağan dışı saldırganlaşmaya başlar, sıra dışı arkadaşlar edinmeye başlar, yapmaktan hoşlandığı şeylere ilgisi azalır. Aşırı derecede yalan söylemeye başlar, aşırı derecede para harcamaya başlar. Kullanmış olduğu giysilerin ve eşyaların üzerine madde kokusu siner. İştahsızlık başlar ve yemek yemesi azalır" şeklinde konuştu.

Ailelerin neler yapması gerektiğini de belirten Barlas, "Çocuğunuzu çok iyi gözlemleyin, arkadaşlarını ve ailelerini tanıyın. Çocuklarınızın harcamalarını denetleyin ve belirli bir düzen getirin. Okul ve dersleri hakkında mutlaka bilgi sahibi olun. Boş zamanlarda nasıl ve nerede geçirdiğini öğrenin. Çocuğunuzun size anlattıklarını iyi anlayın ve söylediklerine değer verin. Madde kullanmaması yönünde net bir ifadede bulunmalısınız. Kullandığı giysileri ve ceplerini habersiz bir şekilde kontrol edin ve asla benim çocuğum kullanmaz demeyin" dedi.
Öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin yoğun katılım gösterdiği konferansta Emniyet Amiri Yılmaz Barlas tarafından, uyuşturucu madde kullanan kişilerin örnekleri gösterildi ve madde bağımlılığı ile ilgili çeşitli sinevizyon gösterileri izlettirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 13:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KamiL uLuKan(((SuSKun))) IP: 78.181.138.xxx Tarih : 4.04.2009 02:42:48

uyuşturucu kullanmayın arkadaşlar gençler yazık günah gençliğinize kendinizi öLüme qöTürmeyin..SaqLıkLı yaşam için 'YeşiLay' eL eLe VerioRuz...Tüm gençLeR..! x))