20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Armada City projesi tanıtıldı

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin arsalarına Mimart Yapı tarafından yapılacak olan Armada City, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde inşa edecekleri bin 702 daireden oluşan Armada City Projesi'nin satışa çıktığını belirten Mimart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Özbatur, projenin 106 bin 126 metrekare alan üzerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Zemin + 11 katlı 37 blokta toplam bin 702 daireden oluşan Armada City Projesi'nin Trakya'nın en büyük konut projesi olduğunu belirten Özbatur, "Projenin satışına başlanan 1. etabında 982 konut bulunurken, 2.etabında ise 720 konut yer alıyor. Hemen yanında 24 bin  metrekare alan üzerine projelendirme süreci devam eden alışveriş merkezi, otel ve hastane kompleksinden oluşması planlanan ticari alanıyla birlikte Armada City'nin Trakya'nın yüksek yaşam tercihlerinin buluşma noktası olacağına kesin gözüyle bakılıyor" dedi. 

"Çorlu ve çevresindeki mevcut en iyi zeminlerden birine sahip arazisi üzerinde, inşaat sektörünün en son teknik metotları kullanılarak, radye temel ve tünel kalıpla inşa edilen konutlar, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere farklı metrekare büyüklüklerinde 7 tip daire seçeneği sunuyoruz" diyen Özbatur, şunları söyledi:
"Armada City'de 1+1 daireler 64 metrekare, 68 metrekare ve 75 metrekare olmak üzere 3 farklı tip, 2+1 daireler 110 metrekare, 3+1 daireler 131,5 metrekare ve 144,5 metrekare olmak üzere 2 farklı tip, 4+1 daireler ise 177 metrekare. Armada City projesinde daireler işlevsel iç mekânlarıyla sakinlerine maksimum yaşam alanı vaat ediyor. Armada City, İstanbul' a doğru büyüyen Çorlu'nun Orion ve Kipa gibi gözde alışveriş merkezlerinin odaklandığı, ticari ve sosyal hayatın yoğun olarak yaşandığı Omurtak  Caddesi'ne yürüme mesafEsinde yer alıyor. Projenin batı kısmının tamamında yer alan ve Omurtak Caddesi'yle bağlantısını sağlayan Sokullu Mehmet Paşa Bulvarı, Armada City'e ulaşımı son derece kolaylaştırmakta. Bulvarın batısında ise 1 adet ilköğretim okulu, 1 adet devlet hastanesine bağlı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile diş tedavi ünitesi ve ayrıca poliklinik hizmeti veren bir de sağlık ocağı mevcut." 

Armada City'nin güney kısmında inşaatı devam eden 300 yataklı devlet hastanesi, yine inşaatı devam eden 2 adet ilköğretim okulu ve bu okullara ait yapımı tamamlanmış kapalı spor salonu ile projesi tamamlanarak inşaatına yakında başlanacak olan 1 adet lise ve mülkiyeti belediyeye ait kreş alanı bulunduğunu da belirten Özbatur, "Armada City'den şehirlerarası yollara ulaşmak saniyeler içinde mümkünken, Armada City'den şehrin her noktasına ister toplu taşımayla ister özel araçla rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. 

Çünkü Armada City ulaşım güzergahlarının merkezinde konumlandırılmış durumda. Armada City Trakya'nın en büyük yaşam projesi. 106 bin 126 metrekare konut alanında bin 702 adet konut sayısı ve 24 bin metrekare ticari alanıyla Trakya'nın en büyüğü. Konut alanının yüzde 81'i açık alan. Armada City sunduğu geniş yeşil alanları ve detaycı peyzaj düzenlemesiyle de Trakya'nın en zengin ve ferah sosyal aktivite alanlarına sahip" dedi. 
Armada City'nin açık alanlarında bulunan özellikleri de sıralayan Özbatur, "4 adet yarı olimpik açık yüzme havuzu, mini futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, spor aktivitelerini izlemeye olanak sağlayan mini kafeler, oyun gruplarının bulunduğu çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, site içi ve çevre aydınlatmaları, 1.etap ile 2. etap arasında süs havuzları ve geçiş köprüleri, kamelyalar ve oturma grupları bulunuyor. Armada City'nin kapalı alanlarında ise kapalı yüzme  havuzu, fitness, sauna, Türk hamamı, Fin hamamı, kafe ve site sakinlerinin günlük ihtiyacını karşılayabilecek eczane, market, şarküteri, kuaför, kafeterya, pastane ve benzeri dükkanlar bulunuyor. Armada City'de profesyonel tesis yönetim faaliyetlerinin sağlanacağı ayrı bir idari bina da, proje içerisinde ayrıca mevcut" şeklinde konuştu. 

Armada City Projesi'nde site içinde konutlar dışında yüzde 81'lik orana sahip açık alanlarda araçlara yer verilmediğinin altını çizen Özbatur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çünkü Armada City'de her daireye kapalı otopark veriliyor. Bu sayede tüm sosyal alanlar güvenli ve sağlıklı yaşama elverişli hale getirildi. Site içerisinde egzoz dumanı ve gürültüsünden uzak, görüntü kirliliğinin olmadığı, havası temiz bir sosyal hayat hedeflendi. Armada City Projesi'nde bina güvenliğinde gösterilen titizlik, kişi ve aile güvenliğinde de aynı özenle gösteriliyor. Bu çerçevede projede, 4 adet site giriş noktasında güvenlik personeli ile kontrollü giriş çıkış, 24 saat kameralı güvenlik
kontrolü, site çevresini saran güvenlik duvarları, güvenlik personelinin kontrollü misafir kabulü, kapalı otoparklarda yangın söndürme sistemi, site içi dahili telefon hattı ve diyafon sistemi, kişi ve aile güvenliğini maksimum seviyede sağlayacak düzeyde. Sitede merkezi uydu anteni, wireless internet erişimi, elektrik kesintisi halinde; site güvenliği için gerekli alanların aydınlatılması, blok giriş ve hollerinin aydınlatılması, asansörlerin ve hidrofor sisteminin çalışabilmesi için jeneratör ve her
blokta 2 adet asansör mevcut. Dairelerde ankastre ürünler, buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, set üstü ocak, davlumbaz olan ankastre hazır mutfak, vestiyer, banyo dolabı standart olarak mevcut."
Özbatur, "'Çorlu'nun kalbinde size yer açtık' sloganıyla satışa çıkan proje, lokasyon özellikleriyle Çorlu'nun tam merkezinde yer alıyor. Armada City projesinin teslim tarihi 2010 yılının sonbaharı olarak öngörülüyor. Satış fiyatlarının 68 bin 500 YTL'den başladığı konutlar, Mimart Yapı'nın özel ödeme koşulları ve aracılık edeceği bankaların özel kredi avantajlarıyla satılacak. Armada City, özellikleriyle Trakya ve Çorlu halkına modern mimarı tasarımının yanında zengin bir yaşam konsepti de sunacak" diye  konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 11:46:28
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 11:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?