19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Aşuk Maşuklu, Halaylı Deniz Temizliği

Öğrenciler temizlik işlemine başlamadan önce kendi hazırladıkları Aşuk – Maşuk gösterisini sundular. Daha sonra veliler ve öğretmenler davul zurna eşliğinde halay çekerek sahile indi ve ellerine aldıkları çivili soplar ve çöp torbaları ile kumsalı temizlediler.
 
            Etkinlik öncesi konuşma yapan Yeniçiftlik Belde Belediye Başkanı Kadir Ünal bu sezon bazı sorunlar yaşadıklarını ancak, bu sorunlar karşısında neler yapılması gerektiğini öğrendiklerini söyleyerek;  “Önümüzdeki yıllarda Yeniçiftlik`te her şey daha güzel olacak. Bu sezon her hafta kumumuzu temizledik. Plajımıza soyunma kabinleri, duş ve tuvaletler yaptık. Denizimizin ve plajımızın kirlenmesini biraz olsun önledik. Gelecek yıl, sahil şeridimizin doğallığını bozmayacak şekilde yürüyüş bandı ve bisiklet yolu yapacağız. Bu bant üzerinde de 500 metre aralıklarla cafeteryalar, duşlar ve tuvaletler olacak. Çöp bidonları koyacağız. Kumumuzun ve denizimizin temizliğine dikkat edeceğiz” dedi.Yeniçiftlik olarak olarak Marmara’nın en güzel denizine ve kumuna sahip olduklarını söyleyen Başkan Ünal “20 kmlik sahil şeridine sahip başka hiçbir belde yok. Bunun bilincindeyiz. Gelecek yıl bitirmeyi planladığımız kanalizasyon ve biyolojik arıtma tesisi çalışmalarımıza bu yıl başlıyoruz” dedi.
Bu yıl belediye ve sağlık ekiplerinin ortaklaşa çalışmaları kurulan gözetleme kuleleri ve cankurtaran ekipleri sayesinde hiçbir boğulma vakasının yaşanmadığını sözlerine ekleyen Ünal “Ancak denizimiz için Çorlu ve Türkgücü köyü derelerinden gelen atık sular ile Trakya  Yağlı tohumlar atıklarının çıktığı Şerefli deresi ve civarı şu an için en tehlikeli alanlardır” dedi.
Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 15:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?