17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Avcılar ava çıkmasınlar!

Sezonun erken bir tarihte açıldığını kaydeden Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Yüksel Kocamanlar, "Özellikle üveyik ve bıldırcın gibi kuşların henüz yavruları var. Eylül ayı gibi avlanmaya başlanırsa daha sağlıklı olur. Eylül ayından itibaren göç başladığı anda ava çıksınlar. Şu anda bir bıldırcını vurmak demek, 15-20 bıldırcını yok etmek demektir" dedi.

Üveyik ve bıldırcın sezonunun açıldığına; ancak avlanma yapılmaması gerektiğine değinen Kocamanlar, ekim ayında da keklik ve tavşan av döneminin başlayacağını kaydetti.
Bu yıl av sezonunun 28 Şubat’ta sona ereceğini kaydeden Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Kocamanlar, "Avcılarımızın malzeme açısından herhangi bir sorunu yok. Ancak en büyük sorun geçen yıl yatırılan 16 milyon liralık harç bedelinin merkez av komisyonu tarafından bu yıl 110 milyon liraya çıkarılması. Bu rakam da federasyonların tepkileri sayesinde 55 milyon liraya düşürüldü" diye konuştu.

Çorlu Avcılar Derneği olarak bir sloganları olduğunu da kaydeden Kocamanlar, "Av sezonlarında avlanmak gerekir; fakat doğayı da korumamız lazım. Bu yüzden bizim sloganımız ’çok avlan, az vur’ Derneğimizin 500 üyesi var, tüm üyelerimiz bu bilinçle hareket ediyor. Eksiklik olarak görülen trap sahamızın da yapılması için Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin’den söz aldık. Bizim kulübümüzde sadece iki müfettiş var, bunlar da yapabildiğince kaçak avlanmanın önüne geçmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 17:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?