25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

'Avrupa Yakası'na AKP'li ziyaretçi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ve İlçe Başkanı Mehmet Gönül, Çorlu'da günlük olarak yayımlanan Avrupa Yakası Gazetesi baskı tesislerini ziyaret etti.

Çorlu'da günlük olarak yayımlanan Avrupa Yakası Gazetesi'nin İstanbul yolu üzerinde bulunan baskı tesislerini ziyaret eden Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gönül, İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Özcan ve Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adayları, gazetenin imtiyaz sahibi Selahattin Er ile görüştü. Şuana kadar iyi bir çalışma yürüttüklerini belirten Milletvekili Taylan, "Umutluyuz, adayımız bilinen ve tanınan birisi, bizlerde sürekli buralarda çalışmalara destek veriyoruz.

Tekirdağ bölgesinde iki tür belediye durumu var. Biri bizim partimiz tarafından temsil edilen belediyeler, diğerleri de bizim tarafımızdan temsil edilmeyen belediyeler. Çorlu, Saray, Malkara ve Muratlı bu 4 ilçe hepsi oy profili itibariyle birbirine benziyor ama farklı yerler. Bu 4 ilçemizde edindiğim intiba, bunların üçünde sol partiler çok etkili değil. Saray, Çorlu ve Muratlı sol tandanslı CHP ve DSP ile 10 yıldır yönetilmiş. Malkara biraz daha muhafazakardır. Burayı bir ara ANAP ve DYP yönetti ama sol ya da sağ demeden hepsi bir şeye ya evet ya da hayır diyorlar" dedi.

Bu bölgeleri gezdiğinde edindiği izlenimleri aktaran Taylan, "Amacım propaganda yapmak değil sadece tespitlerim bu 4 ilçede memnun değiller. Yüzde 70-80'i memnun değil. Çorlu'da da bunu tespit ettim. Vatandaş, artık değişmeli diyor. AK Parti'yi istiyoruz diyorlar. AK Parti belediyeciliği iyi biliyor diye söylüyorlar. Belediye başkanının arkasında iktidar gücü istiyorlar, bizleri başarılı görüyorlar. Bunları ben değil vatandaş söylüyor. Ben 33 yerleşim yerinin milletvekiliyim. Halkın anlayışı, belediye başkanı adayının iktidar partisinden olmasını istiyorlar. Çorlu Muratlı'nın 12-13 katı büyüklüğünde, halk büyük beklenti içinde, iktidarın belediyede olmasını talep ediyor" diye konuştu.

Belediye başkanlarının yer altına pek fazla yatırım yapmak istemediğini söyleyen Taylan, "Asbest borular nedeniyle içilen sular sağlığa zararlı, bunun hemen çözülmesi gerekir. Biz yeraltına da yatırım yapacağız. Saray'da CHP, DP ve AK Parti arasında çekişme yaşanıyor, Muratlı'da DSP ve AK Parti arasında, Çorlu'da ise CHP ve AK Parti mücadele ediyor. Buralarda seçim çekişmeli geçiyor, 2 partiden birisi kazanacak. Hedefe daha yakın olduğumuz kanaatindeyim. Çok umutluyuz ve bekliyoruz. Adayımız Recep Selvioğlu'nun hizmeti CHP'nin adayı Ünal Baysan'dan daha fazla olur.

Büyük projelerimiz var, 6 ay içinde bu değişimi Çorlu halkı fark edecek. Halkımız için 1 ay bile çok önemlidir. Çok güçlü bir belediyeciliğin olması lazım, akıllı ve imkanları olan bir belediye olması gerekiyor. Çorlu devasa sorunları olan bir yer, çok sorunlu bir yer. Aşırı göç alıyor, sorunları yumak gibi büyüyor. Çorlu'nun artık siyaseten düşünmemesi gerektiği inancındayım. Çorlulu, Çorlu'yu düşünmek zorundadır. Çorlu'nun 30 Mart sabahına umutla kalkması gerekiyor. Çorlu halkına yapacaklarımızı biz söyledik, vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Bizi tercih ederlerse kazançlı çıkacaklar. Bundan eminiz ve iddialıyız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Taylan ve beraberindekiler, gazetenin baskı tesislerini gezerek çalışanlarla sohbet etti. İmtiyaz sahibi Selahattin Er tarafından grafik tasarım, baskı üniteleri ve yapılan baskı çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 10:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?