23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Avukatlar Günü kutlandı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen programda, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde avukatlarına pilav-ayran dağıtıldı.

Pilav-ayranlı kutlamaya Tekirdağ Barosu Çorlu Temsilciliği’ne bağlı 105 avukat katıldı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi önünden Atatürk heykeline kadar yürüyen avukatlar saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Atatürk heykelinde toplanan avukatlara Tekirdağ Barosu Çorlu Temsilcisi avukat Aysel Toprak tarafından bir bildiri okundu. Avukatlar adına bir açıklama yapan Toprak, "Hukuk, insan onurunu, bireysel ve toplumsal sorumluluğu, erdemi ve cesareti temsil etmektedir. Dünyamızda Irak’a, Afganistan’da Afrika’da; hatta çok kısa zaman öncesinde Bosna’da yaşananlar insan onurunu ve en temel hak olan özgürlüklerini rencide etmektedir. Tüm olumsuzluklara rağmen amaçladığımız dünyanın oluşması ve gelişmesi için çabalarımız devam edecektir" dedi.

Toprak ayrıca, "Yargının olmazsa olmaz unsuru olan savunmanın hak ettiği yere gelmesi, yargının gereken saygınlığa ve güvenilirliğe kavuşması ve barış dolu bir dünya için tüm çabaları yılmadan ve ürkmeden göstermekteyiz ve bu yolda da devam edeceğiz" diye konuştu. Atatürk heykelindeki programı tamamlayan avukatlar daha sonra tekrar Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek burada pilav ve ayranla günü kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 16:20:46
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 12:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?