18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Aydın'dan AKP yorumu

AKP Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Selman Aydın, hükümetin son dönemdeki icraatlarını değerlendirdi.

Parti binasındaki basın toplantısında sözlerine, "Engellilerin kaderi AKP ile değişti" diyerek başlayan Başkan Aydın, "İlk kez Engelliler Koordinasyon Merkezi kuruldu. 2 engelli milletvekili AKP çatısı altında parlamentoya girdi ve 8 milyon engelli vatandaşımıza böylece temsil hakkı tanınmış oldu" diye konuştu.

2005 yılının Özürlüleri İstihdam Yılı olduğunu hatırlatan Aydın, "3 bin 945 özürlü vatandaşımıza 3 trilyon 633 milyar liralık yardım yapıldı. Toplu Konut hamlesi kapsamında da engelli vatandaşlarımız düşünülerek özel konutlar yapılıyor. Ailelerinden sosyal güvenceleri bulunan özürlü bayanların evlenmeleri halinde de bu güvenceleri devam edecek. Ayrıca yüzde 90 ve üzerinde özrü bulunan kişilerin araçları motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulacak" diye konuştu.

50 binden fazla nüfusa sahip bölgelere Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulması zorunluluğu getirileceğini de sözlerine ekleyen Selman Aydın, "Bu konuda devlet kadar bireyler ve işverenlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Bireyler engellilere sosyal açıdan sevgiyle yaklaşmalı, işverenler de istihdam da engellilere daha fazla yer vermeli" ifadelerini kullandı.

Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan (SSK) para almak için her ay 10 bin dolayında kişinin Çorlu’dan Tekirdağ’a gittiğini kaydeden Aydın, "SSK İrtibat Bürosu’nun Çorlu’ya açılması için bakanlık nezdinde girişimimiz oldu. Bakanlıktan verilen onayla Çorlu’ya SSK İrtibat Bürosu kazandırılacak. Böylece her ay yollara düşen 10 bin kişi rahata kavuşturulacak" dedi.

AKP’nin işbaşı yapar yapmaz elini çiftçiye elini uzattığını ifade eden Aydın, "İlk olarak ağır borç altına ezilen çiftçilere el atıldı. 1.9 katrilyon tutarındaki borçların 1 trilyonu silindi. Kalan 900 trilyonluk borç da 3 yıla yayıldı. 2001 yılında yüzde 90’larda olan kredi faizleri 2005 yılında yüzde 19’a indi. Tarıma Can Suyu Projesi adı altında düşük faizli kredi kullanma imkanı getirildi. 2005 yılında 792 ziraat mühendisiyle 215 veteriner Köy ve Köy Merkezli Tarıma Destek Projesi kapsamında göreve başladı. Bu rakamın 3 bine çıkarılması hedefleniyor" açıklamalarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 12:46:31
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 11:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?