19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Baysan mazbatasını aldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çorlu Belediye Başkan adayı Ünal Baysan aldığı 54 bin 92 oyla belediye başkanı oldu. Baysan, mazbatasını alarak üçüncü kez belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Çorlu'da gerçekleştirilen seçimlerin ardından en yakın rakibine 16 bin 528 oy fark atan Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Ünal Baysan, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Zikrullah Özbağ'dan mazbatasını alarak Çorlu Belediye Başkanı oldu. 1989 - 1999 yılları arasında 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Baysan üçüncü kez mazbatasını almak için İlçe Seçim Kurulu'na gitti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki seçim bürosunda Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na giden Baysan, İlçe Seçim Kurulu Başkanı'ndan mazbatalarını aldı.

İlk olarak İl Genel Meclis üyelerine mazbatalarını veren İlçe Seçim Kurulu görevlileri daha sonra Çorlu Belediye Meclis üyelerine mazbatalarını verdi. Görevin bundan sonra başladığını belirten İlçe Seçim Kurulu Başkanı Zikrullah Özbağ, "Hizmet bundan sonra başlıyor, vatandaşlara sizler en iyi şekilde hizmet edeceksiniz. Seçimi kazanmanın ardından, hizmet etmek en zor olandır. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Özbağ, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın mazbatasını vererek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Mazbataların verilmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu Başkanı, Müdürü ve görevlileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Ünal Baysan, yetkililere teşekkür etti.

Mazbatalarını alan belediye başkanı, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri ile partililer daha sonra Ağır Ceza Mahkemesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gönül ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı töreninin ardından Baysan, Omurtak Caddesi'nde yürüyerek vatandaşları selamladı. Baysan daha sonra devir teslim töreni için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çorlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne gitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?