18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Belediye işsizlere meslek edindiriyor

Çorlu Belediyesi tarafından belediye arkasında kurulan Gezici Eğitim Merkezi’nde kurs görerek sertifika alan 200’ü aşkın kişi iş sahibi oldu.

Kurslarda vasıfsız kişileri meslek sahibi edindirmeyi amaçladıklarını belirten Çorlu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gültekin Gölkenli, "Çorlu Belediyesi’nin eğitim hizmetleri çerçevesinde ücretsiz olarak düzenlediğimiz kurslarda vasıfsız kişilerin, reçmeci, overlokçu ve makineci olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Kurs sonunda başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi de iş sahibi yapıyoruz" dedi.

Uzman eğitmenler nezaretinde 90 saat süren bir kurs programı uyguladıklarını kaydeden Gölkenli, "Bugüne kadar geçen kurs döneminde 200’ü aşkın kişiyi kurslarımızdan mezun ettik ve iş sahibi yaptık. 5. dönem kursiyerlerimiz hala eğitimlerine devam ediyor. Sertifika aldıkları anda onları da çeşitli kurumlarda işe yerleştireceğiz. Böylece hem işsizlik sorununa çözüm üretmiş oluyoruz, hem de işverenlerin istediği kalifiye elemanı kısa sürede mesleğe hazırlamış oluyoruz" diye konuştu.

Gölkenli, kursların ücretsiz ve halka açık olduğunu da ifade ederek, "Kurslarımıza dileyen
herkes gelerek kayıt yaptırabilir. Yıl sonuna kadar 500 kişiyi kurslarımızdan mezun etmeyi ve iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 15:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?