26
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Belediye'de devir teslim

Çorlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Ünal Baysan, görevi Başkan Vekili Mehmet Bulut'tan devraldı. Gerçekleştirilen devir teslim töreninde Baysan'a temsili olarak şehrin anahtarı verildi.

Mazbatasını aldıktan sonra beraberindeki partililerle birlikte belediye binasına yürüyen Ünal Baysan, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Belediye binasına kadar eşi Sevinç Baysan ile el ele yürüyen Ünal Baysan'a belediye personeli tarafından çiçek verildi. 3. kez başkanlık koltuğuna oturan Baysan'ın duygulandığı gözlendi. Makam odasında tebrikleri kabul eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan daha sonra üzerinde CHP logosu olan pastayı İlçe Başkanı Emre Köprülü ile birlikte kesti.

Belediye Başkanlığı koltuğuna ilk kez oturmadığını belirten Baysan, "O yüzden neyi nasıl yapacağımızı, nasıl hareket edeceğizi biliyoruz. Belediyedeki birimlerden çalışmalarla ilgili bilgi istedim ve önümde duruyor, bunları birazdan incelemeye başlayacağım. Almış olduğumuz yaklaşık 15 binlik fark Çorlu seçmeninin, özellikle bizlere göstermiş olduğu güvenin simgesidir. Seçim kazanmak hem çok zor hem çok kolaydır ama bu kadar problemlerin yoğun olarak yaşandığı, belki de Türkiye'de en zor seçimi kazanan Çorlu'dur.

Çorlu'da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatının sandıklara sahip çıkmasının bir ürününü almıştır. Gerçekten çok örgütlü bir şekilde partimiz ve ilçe başkanımız, yönetim kurulumuz, gençlik ve kadın kollarımız çalışmıştır. Meclis üyelerimiz baştan sonuncuya kadar hepsi büyük bir özveri ile çalışarak bu başarıda imzaları olmuştur. Esas bu başarıda imzası olan gizli kahramanlar vardır. Ev ev dolaşarak hiçbir beklentisi olmadan çalışmışlardır. Bu başarının en büyük payı belki de bu gizli kahramanlardır" dedi.

Uzun yıllardan bu yana siyaset yaptığının altını çizen Baysan, bu kadar yoğun katılımlı bir devir teslim töreni de görmediğini belirtti. Gazetecilerin 'Bu kadar fark bekliyor muydunuz?' sorusu üzerine de Baysan, "İlçe Başkanımız ile yaptığımız hesaplarda bu kadar büyük fark bekliyorduk, hatta İlçe Başkanı Emre Köprülü biraz daha benden ileriye gitti ve 55 bin dedi. Ben biraz daha fazla bir rakam bekliyordum. 17-18 bin farkı biliyorduk ve buradaki bazı gazeteci arkadaşlarımıza da söyledik. Bu arkadaşlarımız işin kafa kafaya gideceğini söylemişlerdi, ben son 2 gün kala 17 binin üzerinde fark yaparız demiştim. Seçmenlerimizi parti farkı gözetmeksizin sevgi ve saygıyla selamlıyorum, herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefimiz Çorlu'nun her tarafına hizmetin eşit olarak dağıtılmasıdır. Özellikle hizmetin az gittiği yerlerden, bize hiç oy çıkmayan insanları kazanmak amacıyla oralarda hizmeti arttırmaktır. Çorlu'da yaşayan herkesin mutlu bir şekilde bundan sonra gülümsemesini istiyoruz" diye konuştu.

Önümüzdeki 2-3 aylık dönemde sabahtan öğlene kadar eski belediyede binasında öğleden sonra ise yeni binada olacağını anlatan Baysan, "Önümüzdeki günlerde mimar arkadaşlarımızın yapacağı değişiklik ile bu bina yeniden restore edilecek. İşlerin aksamaması açısından sabahtan öğlene kadar buradayım, öğleden sonra yeni binada çalışmalarıma devam edeceğim. Haftada bir gün falan değil vatandaşlara kapımız her zaman açık olacak. İlk elimizi atacağım çalışma çok fazla, hepsini tek tek söylemeye gerek yok.

Altyapısından, asfaltına, tapu sorununa, yol soruna kadar, imar durumuna kadar hepsine birden gireceğiz. Bu işleri sıraya bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?