16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Bir Divan da Çorlu'ya

Divan, ''şehir otelciliği'' alanında ''business class'' konsepti ile başlattığı büyüme sürecine yeni bir halka daha ekliyor.


Koç Holding Turizm Grubu şirketlerinden Divan, ''şehir otelciliği'' alanında ''gerçek business class'' konsepti ile başlattığı büyüme sürecini, 2009 yılı sonlarında hizmete açmayı planladığı Divan Hotel Çorlu ile sürdürecek.

Divan Hotel Çorlu projesinin imza töreninde konuşan Divan Genel Müdürü Joep Bakx, son yıllarda sanayi yatırımı, nüfus artışı, istihdam konularında Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme gösteren Çorlu'da, Arsan Grup ile birlikte 5'inci şehir otellerini açmaya karar verdiklerini belirterek, Divan Hotel Çorlu'yu 2009 yılı sonlarına doğru hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Bakx, bölgede yer alan alışveriş merkezleri, fabrika satış mağazalarıyla, Çorlu'nun, gelişim potansiyelinin yanı sıra Trakya'nın alışveriş merkezi olarak da konumlandırıldığını vurgulayarak, ''Divan Hotel Çorlu ile sunacağımız kaliteli hizmetle yalnızca iş için Çorlu'ya gelenleri değil Trakya bölgesinden gelecek ziyaretçileri de çekeceğimizi öngörüyoruz'' dedi.

Verilere göre, Çorlu ilçe merkezine 10 dakika uzaklıkta bulunan Çorlu Sivil Havaalanı'nda haftanın 3 günü yoğun şekilde geliş trafiği yaşandığını, gelen yolcuların 3-4 gün konakladıktan sonra dönüş yaptıklarını dile getiren Bakx, gelen yolcu sayısının giden yolcu sayısına göre gösterdiği farkın yolcuların bir kısmının ilçede kaldığını gösterdiğine işaret etti.

Bakx, Çorlu'da bulunan fabrikaların yöneticileri ve mülk sahiplerinin yeterli yatak kapasitesi olmadığı için Çorlu'da konaklamaları gerekirken, akşamları evlerine dönmeyi tercih ettiklerini ifade ederek, ''Çorlu'ya gelen yabancı uyruklu misafirler Büyükçekmece ve Silivri'de konaklıyorlar. Divan Hotel Çorlu'nun faaliyete geçmesi ile birlikte yabancı misafirler ve yöneticiler Çorlu'da yüksek standartta konaklama imkanına sahip olacaklar'' diye konuştu.

''ÇORLU, DİVAN'LA İLK ZİNCİR OTELİNE KAVUŞACAK''

Joep Bakx, Çorlu'nun Divan'la ilk zincir otele kavuşacağını belirterek, 110 oda ve uzun süreli konaklamalar için tasarlanmış 25 aparttan oluşacak Divan Hotel Çorlu'da, konaklamanın dışında, Divan Brasserie, cafe ve restoranlar, spor salonu, açık yüzme havuzu, büyük toplantı salonları, düğün gibi büyük organizasyonların düzenlenebileceği balo salonu ile Çorlu'nun sosyal hayatına hareket getireceklerini düşündüklerini söyledi. Bakx, Divan Otelleri olarak hedefleri doğrultusunda hızla ilerlemeye devam ettiklerini vurgulayarak, ''2012 yılına kadar 21, 2017 yılına kadar da toplam 58 Divan oteline ulaşma hedefimize büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz.

Yeni projelerimizde saygın, güvenilir ve değerli yatırımcı şirketlerle ortak olmak, büyüme stratejimizde doğru adımlarla ilerlediğimizin de en önemli kanıtıdır'' dedi. Bakx, konuşmasında Çorlu'daki beklentiyi görerek ve Divan olarak kendilerini bölgeye yönlendiren Arsan Grup'a teşekkür etti ve işbirliklerini her iki taraf için de hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

''PROJENİN YATIRIM MALİYETİ 15 MİLYON DOLAR''

Yatırımcı firma Arsan Grubu adına imza törenine katılan Yönetim Kurulu Başkanı M. İrfan Cengiz, özellikle son 10 yılda son derece hızlı bir şekilde gelişen Çorlu ve çevresiyle Arsan Grubu olarak ilk bağlantılarının 2003 yılındaki Çorlu Doğalgaz Dağıtım Projesi ihalesini kazanmaları ile başladığını söyledi. İhaleyi kazandıktan sonra Çorlu bölgesiyle yakın bir ilişki içine girdiklerini, bölgenin ihtiyaç, beklenti ve taleplerini gözlemleme ve değerlendirme olanağı bulduklarını aktaran Cengiz, ekonomik hayatın canlı olması nedeniyle bölgenin yoğun bir göç aldığını, İstanbul'a yakın olması nedeniyle de çok sayıda kişinin her gün Çorlu-İstanbul yolunu kat ettiğini belirtti.

Cengiz, ''İstanbul-Çorlu arasında sürekli seyahat eden bu hareketli nüfus, bölgede kaliteli konaklama, yeme-içme ve dinlenme mekanlarının olmaması nedeniyle, ciddi ekonomik ve nüfus potansiyeli bulunmasına rağmen, Çorlu'da konaklayamıyor. Mevcut yatak kapasitesi de ne yazık ki bu ekonomik gelişime cevap verebilecek düzeyde değil'' dedi.

Arsan Grubu olarak asıl işlerinin enerji, inşaat ve sanayi olduğunu vurgulayan Cengiz, ''Çorlu'da yapacağımız otel yatırımında Türkiye'de hizmetinden ve kalitesinden emin olduğumuz zincir grup olan Divan'ın otel yönetim tecrübelerinden faydalanmayı uygun bulduk'' diye konuştu. Cengiz, yatırım maliyetini 15 milyon dolar olarak belirledikleri Divan Hotel Çorlu'nun mimarisinin de Loop Mimarlık tarafından yapılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Divan Hotel Çorlu proje sözleşmesi, Joep Bakx ve M. İrfan Cengiz tarafından imzalandı

ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 16:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?