26
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çakıcı'nın yeğeni gözaltına alındı

Kocaeli F Tipi 1 No'lu Cezaevi'nde bulunan Alaattin Çakıcı'nın öz yeğeni Onur Çakıcı (39), 2 kişi ile birlikte Çorlu'da gözaltına alındı. Onur Çakıcı ve beraberindekilerin, "hürriyeti tahdit" ve "darp" suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi. Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorguları tamamlanan zanlılar, Çorlu Adliyesi'ne sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Çakıcı'nın yeğeni Onur Çakıcı, Çorlu'da bulunan inşaat firmasının işlerini yapan M.S. adlı inşaat mühendisine toplamı 10 bin TL olan 3 adet çeki verdi. Çeki geri ödeyemeyen M.S. ve bir kişinin, Onur Çakıcı ve adamları tarafından bir gün alıkonulduğu ve yaşanan bir tartışma sırasında M.S.'nin arkadaşının silahla yaralandığı öğrenildi. M.S.'nin şikayeti üzerine harekete geçen Çorlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri Alaattin Çakıcı'nın öz yeğeni olan Onur Çakıcı ile C.O. (33) ve A.K.'yi (36) gözaltına aldı.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan ve suçlamaları kabul etmeyen Çakıcı`nın yeğeni ve 2 kişi, "Hürriyeti tahdit, darp, tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlaması ile derlenen evraklarının ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edildi. Şahıslarla birlikte ele geçirilen iki tabanca, bu tabancalara ait mermiler, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtları ve O.Ç.'nin işyerinde el konulan evraklar da polis ekiplerince adliyeye getirildi. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

Öte yandan, Onur Çakıcı, adliye binası önünde basın mensupları olduğunu görünce bir süre polis aracından inmedi. Avukatının arka kapıdan giriş talebi kabul edilmeyince Onur Çakıcı kelepçesiz ve kollarına polislerin girmesine müsaade etmeden adliyeye girdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 23:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?