18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Cem Vakfı, gönül dostlarıyla buluştu

Cem Vakfı Çorlu Şubesi, Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda "Gönül Dostları Gecesi" düzenledi.

Geceye Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu, Cem Vakfı Genel Müdürü Celal Dinçer, Çorlu Şube Başkanı Mürvet Çelik ile çok sayıda davetli katıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, geceye kız kardeşinin rahatsızlığı dolayısıyla katılamazken, katılması beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yerine de meclis üyeleri hazır bulundu.

Gönül Dostları Gecesi, Orhan Bulut’un açılış duası ile başladı. Daha sonra Cem Vakfı Çorlu Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Çorlu’da yapımı devam eden Cemevi inşaatına yardımda bulunanlar davetlilere tanıtıldı.

Gecede bir konuşma yapan Cem Vakfı Çorlu Şubesi Başkanı Mürvet Çelik, "Arzumuz binlerce gönül dostumuzu bu gece de bir araya getirmekti. Ancak bir başka organizasyonda binlerce gönül dostumuzla bir araya geleceğimizi umuyorum" dedi.

Çelik, Çorlu’da Nusratiye Mahallesi Eski Bağlar Mevkiinde 6 bin 40 metre kare arsa üzerine toplam 8 bin 400 metre kare inşaat yaptıklarını ve büyük bölümünü tamamladıklarını ifade ederek, "Cem ve kültür evi inşaatımız devam ediyor. Bizler bu külliyemizde cemevi, gasilhane, aşevi, kız ve erkek öğrenci yurdu, huzurevi gibi birimleri hizmete sunacağız. Benim de bir katkım olsun diyen herkesi desteğe çağırıyoruz" diye konuştu.

Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu ise, "Alevi-Bektaşi derneği olan bir sürü dernek var. Ancak Cem Vakfı bu dernekler arasında birliği başardı. Cem Vakfı Alevi Bektaşi derneklerini birleştirdi. İzzetin Doğan’ın hizmetlerini kimse unutmaz. Hizmeti kendisine rehber edinmiş bir kişidir" ifadelerini kullandı.

Gecede ayrıca, Cem Vakfı ve Galata Mevlevihanesi Semazenlerinin semah sunuşu, sinevizyon gösterisi yer aldı. Gece Hüseyin Toprak ile Gülsüm Gül’ün söylediği türküler ile sona erdi.

TEKİRDAĞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 11:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?