18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Cem Vakfı'ndan bahar şenliği

Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanlığı tarafından Çorlu Emlak Konutları arkasındaki arazide 8 bin 500 metrekarelik kapalı alan olarak yapımı devam eden cemevi inşaatı önünde "Bahar Şenliği" düzenledi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Mürvet Çelik, geleneksel hale getirilen etkinliğin bu yıl 7.’sinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Sizleri burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Trakya’nın kalbinde yer alan bu cem evimizin tamamlanması için çok uzun ve yorucu bir yoldayız. Sizlerin katkılarını bekliyoruz. Yapımı süren cemevimizde külliye, aşevi, erkek ve kız yurtları, kütüphane gibi bölümlerden oluşacak 10 ayrı birim yer alacaktır" dedi.

Cem Vakfı Genel Müdürü Celal Dinçer ise, "Sizler bir çölde yemyeşil bir vadi yaratmışsınız ve külliyenizi dikmişsiniz. Bu gelenek geçmişte atalarımızın yaptığı güzel bir gelenektir. Bu eseriniz geleceğe ışık tutacaktır. 1995 yılında kurulan vakfımızın 52’den fazla şubesi bulunuyor. 25 milyonluk Alevi camiasıyla en büyük temsilciyiz. Bugüne kadar 22 cemevi yaptık. Halen 10 cemevinin inşaatı devam etmektedir. Vakfımız kuruluşundan bugüne kadar 45 bin kişiye gıda, giyecek, yakacak, ilaç ve burs gibi yardımlarda bulunmuştur. Bundan sonrada hedefimiz yılda 15 bin kişiye bu yardımları yapabilmek. Şenliğiniz kutlu olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:44:55
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?