26
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

CHP'nin oylarında ciddi artış var

CHP ÇORLU İLÇE BAŞKANI EMRE KÖPRÜLÜ:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü, Kadın Kolları üyeleriyle birlikte parti binasında yaptığı toplantıda, referandum sonuçlarını değerlendirdi. CHP'nin Türkiye genelinde ciddi bir oy artışı elde ettiğini belirten Köprülü, "Halkın iradesi sandığa yansımıştır ve buna herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Bundan sonraki süreçte yaklaşan genel seçimler için çalışmalara başladık" dedi.

Çorlu ve Trakya açısından değerlendirildiğinde kendileri için hayırlı bir referandum olduğunu belirten CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü, "Tabi bu durumu ülkemiz açısından değerlendirirsek aynı şeyi söyleyemeyiz. Bu nedenle ülkemizdeki sonuç elbette ki bizleri üzdü" diye konuştu. Köprülü, Çorlu'da yüzde 97 oranında hayır oyu çıktığını ifade ederek, "Biz sonuçlar üzerinde incelemelerimizi ve değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bu süreçte neleri doğru, neleri yanlış yaptık, bundan sonra dikkat etmemiz

gereken durumlar nelerdir irdelemesini yaparak bunları tek tek masaya yatırıyoruz.

Referandum çalışmalarında halkın gösterdiği ilgi ve destekler neticesinde bu sonuca yakın bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorduk" açıklamasında bulundu.

Sonucu saygıyla karşıladıklarını da ifade eden Emre Köprülü, "Referandum sonuçlarını her siyasetçinin saygıyla karşılaması lazım. Vatandaşın iradesi ister sizin düşüncenizde, ister karşı yönde tecelli etsin, halkın kararına saygılı olmak, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Nasıl ki Trakya'daki hayır oylarına iktidarın saygılı olması gerekiyorsa bizlerin de diğer bölgelerde çıkan evet oylarına saygı göstermemiz gerekmektedir" dedi.

CHP ÇORLU İLÇE BAŞKANI EMRE KÖPRÜLÜ:
CHP ÇORLU İLÇE BAŞKANI EMRE KÖPRÜLÜ:
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 13:05:02
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 09:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?