22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu beyazlara gömüldü

Trakya’yı etkisi altına alan kar yağışı Çorlu’da da devam ediyor. Dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar yağan kar, bazı belde ve köylerde elektrik ve telefonların kesilmesine neden oldu.

Elverişsiz şartlar dolayısıyla zor anlar yaşayan vatandaşların imdadına, Çorlu Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Tam donanımlı kurtarma aracı ile yolda mahsur kalan 20’ye yakın araç gece boyunca ekipler tarafından kurtarıldı.

Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler ise, gece boyunca tuzlama ve sabah saatlerinden itibaren de iş makineleriyle kar küreme çalışmalarına devam etti.

Ana sigortadaki arıza nedeniyle Çorlu’ya bağlı Yenice Beldesi ile Maksutlu, Deregündüzlü, Esenler ve Kırkgöz köylerine dün geceden bu yana elektrik verilemezken, bu bölgelerde elektriğe bağlı olarak telefon santralleri de çalışmadı.

Ancak köy ve beldelerin hiçbirinde kapalı yol bulunmadığı da kaydedildi. Çorlu şehir merkezi, Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallelerinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Kesintilerin nedeni olarak da şiddetli rüzgar nedeniyle tel kopmaları olarak gösterildi.

Öte yandan TREDAŞ’a bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar. Görevli çalışanlar zaman zaman 186 Elektrik Arıza hattını arayanlara yoğunluktan dolayı cevap vermekte zorlanıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 18:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?