20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu Devlet Hastanesi 300 Yataklı Olacak

Sağlık Bakanlığı nezdinde yürütülen ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın talimatları doğrultusunda “Sağlıkta Yeniden Dönüşüm” projesi kapsamında her doktor için bir poliklinik açacağız. Bu polikliniklerde tıbbi sekreterler görev alacak ayrıca mevcut veznelerimizden başka 8 vezne daha açarak vatandaşın hizmetine sunacağız. Böylelikle hastalarımızın sıra beklemesini önleyeceğiz” dedi.

5 olan genel ameliyathane sayımızı 8`e yükseltme gayretindeyiz de diyen Başhekim Selvioğlu; “Daha evvel modern acil servis binamızı hastanemize ve Çorlu halkına kazandıran Kaptan Demir Çelik firmasını sahibi Yaşar Kaptan Çebi bu alanda da bize öncü oldu. İnşaat kısa sürede başlayacak ameliyathaneler iş adamı Çebi`nin desteği ile tamamlanacak iç donanımı ise Bakanlığımız tarafından karşılanacak. Ayrıca yoğun bakım ünitemizde ki yatak sayımızı da 3`e çıkarma girişiminde bulunuyoruz. Bu iki projeyi hem ameliyathane hem de yoğun bakım ünitesinde ki yatak sayısını arttırma işine aynı anda başlayacağız. Bu iki projeyi 2 – 3 ay içerisinde tamamlayıp, hizmete geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Çorlu Devlet Hastanesinin yatak konusunda bir sıkıntısı olduğunu da sözlerine ekleyen Başhekim Selvioğlu; “Hastanemizde 210 yatak var ancak yeterli değil. Hastanemizin bahçesine 100 yatak kapasiteli bir ek bina inşa etmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak da Bakanlık ve Belediye izinlerini 2005 yılı içerinde tamamlayıp 2006 yılı içerisinde inşaatı bitirip 20074 yılı başında da hizmete geçirmeyi düşünüyoruz. 2007 yılı başında Çorlu Devlet Hastanesi 300 yatak kapasitesine ulaştırmak öncelikli hedeflerimizden birisi, uzun vadede ki hedefimiz ise SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden sonra Çorlu`da yapılmakta olan SSK hastanesi inşaatını tamamlayıp 600 yataklı bölge hastanesi konumuna eriştirmek ve bölge halkının hizmetine sunmak” dedi.
Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 23:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?