23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu doktorları dünyayla yarışıyor

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde hizmet veren Özel Şifa Hastanesi’nde, dünyada ender olarak gerçekleştirilen ’Midcab’ yöntemiyle Türkiye’de ikinci kez hasta ile sohbet edilerek ameliyat gerçekleştirildi ve tıkalı olan kalp damarı açıldı.

76 yaşındaki hasta Rasim Bıkmaz’a, uyutulmadan kalp ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen ameliyatın ardından tedavisi süren Rasim Bıkmaz, ameliyat anında doktorları gördüğünü ve zaman zaman da konuştuğunu belirterek, "Neredeyse ameliyat yapıldığını hiç hissetmedim. Bir yandan sohbet ettik, bir yandan da ameliyat gerçekleştirildi" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Cenap Özkara da, ’Midcab’ yöntemini ilk uygulayanlardan biri olduğunu ifade ederek, "Midcab yöntemiyle ameliyatı daha evvel de hastanemizde gerçekleştirdik. Ancak bu kez 76 yaşında olan hastamızı tamamen değil de kısmen narkoz vererek uyutmadan ameliyatı gerçekleştirdik. Midcab yöntemi, geleneksel yöntemlere göre teknik açıdan çok daha zor, ancak hastanın rahatı için çok avantajlı. Bu yöntemle hastanın iyileşme süresi azalıyor. Teknik uzmanlaşma ve ekipman gerektiren bu yöntem ülkemizde ve dünyada ender olarak yapılıyor" diye konuştu.

Öte yandan, Bıkmaz’ı hastanede ziyaret eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut, operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Cenap Özkara ve ekibini tebrik ederek, yapılan ameliyatla ilgili bilgi aldı.

Hasta ziyareti öncesi hastane şeref defterini de imzalayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut’a Hastane Genel Koordinatörü Yuşa Saltoğlu tarafından hastane çalışmaları, yapılan tedaviler, yeni tedavi yöntemleri, hastanenin çalışan sayıları gibi konularda kısa bir brifing verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 10:55:26
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 10:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?