18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu Lisesi'nde 'ses' yarışması

Tekirdağ Çorlu Lisesi tarafından, okul öğrencileri arasında ses yarışması düzenlendi.

Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmada, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve popüler müzik alanlarında düzenlenen yarışmada öğrenciler tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmalarda, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği alanında lise son sınıf öğrencileri 1.’liği elde ederken, popüler müzik alanında ise 9. sınıf öğrencisi Pınar Doğanışık 1. oldu.

Çorlu Emniyet Müdürü Yusuf Fidan, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu, Çorlu Milli Eğitim Şube Müdürleri Dinçer Tuna, Mahmut Selvi ve Ümit Yılmaz’ın da katıldığı yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ersin, "Bu geceye katılmaktan dolayı mutluyum. Okulda verilen eğitimin sadece derslerle sınırlı kalmadığını, bu tür organizasyonlarla sosyal aktivitelerinde olduğunu görüyorum. Bu da beni son derece gururlandırıyor. Son sınıf öğrencilerine ayrıca üniversite sınavlarında başarılar diliyorum" dedi.

Müzik öğretmenleri Selda Kaya, Hale Sirman, Haydar Kılıç, emekli öğretmenler Halit Tekinyılmaz, Metin Sayan ve uluslararası sanatçı Hasan Cihat Örter’in jüride yer aldığı ve birbirinden renkli görüntülere sahne olan yarışmada Türk Halk Müziği kategorisinde 11/F sınıfından Buket Özkan, Türk Sanat Müziği kategorisinde 11/B sınıfından Özcan Aksu ve Popüler Müzik Kategorisinde 9/A sınıfından Pınar Doğanışık 1. oldu.

Yarışmalarda 1. olanlar, Balkan Türk Aydınları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından birer küçük altınla ödüllendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 16:00:13
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 12:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?