19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu yeni yılda elektriksiz kaldı

Çorlu'da 2009'un ilk dakikalarında meydana gelen elektrik kesintisi 4 saat boyunca devam etti. Tüm Çorlu yeni yıla elektriksiz girerken nöbetçi eczane mum ışığında hizmet vermek zorunda kaldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çorlu'da da vatandaşlar yeni yıla büyük bir heyecanla girdi. Çorlu'nun genelinde 2009'a saniyeler kala meydana gelen elektrik kesintisini vatandaşlar ilk önce yeni yıl sürprizi olarak nitelendirdi. Ancak elektrik kesintisi uzayınca Çorlulular yeni yıla elektrikler olmadan girmek zorunda kaldı.

İddiaya göre, Şehrin genelinde meydana gelen elektrik kesintisine bir magandanın neden olduğu tahmin ediliyor. 2009'a saniyeler kala Muhittin Mahallesi Bağlar Sokak üzerinde bir kişinin pompalı av tüfeği ile havaya ateş etmesi nedeniyle elektrik tellerine zarar verdiği ve arızanın bundan kaynaklandığı öğrenildi. Elindeki pompalı av tüfeğiyle ateş etmesinin ardından büyük bir patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Vatandaşların olayı 155 Polis imdat telefonuna ihbar etmesinin ardından polis ekipleri çevrede araştırma yaptı. Tüm Çorlu'da meydana gelen 4 saatlik kesinti ile ilgili olarak, elektrik tellerinin ark yapması neticesi ana trafonun kendisini sıfırladığı ve bu yüzden besleme yapılamadığı kaydedildi.

2009'a elektriksiz giren vatandaşlar Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TREDAŞ) alo arıza telefonlarının kilitlenmesine neden oldu. Her mahalleden gelen elektrik kesintileriyle ilgili elektrik arıza telefonlarına cevap vermekte güçlük çeken görevliler zor anlar yaşadı. Yeni yılda nöbetçi eczane olan Çeliker Eczanesi elektriklerin olmaması nedeniyle hastalara hizmet vermekte güçlük çekti.

Karanlıkta kalan ve mum ışığında hizmet vermeye çalışan eczane sahibi Emine Çeliker, "Saat 00.00'da büyük bir patlama ile elektrikler kesildi. O saatten bu yana hizmet veremiyoruz, vatandaşlar nöbetçi eczane arıyor ama bulamıyorlar. Mum ışığında iş yapmaya çalışıyoruz. Elektrik olmaması nedeniyle bilgisayar sistemleri de çalışmıyor. Elektriğin en kısa sürede gelmesini bekliyoruz, vatandaşlar ve hastalar mağdur oluyor" dedi.

Çorlu'da yeni yıla elektriksiz giren vatandaşlar, olaya büyük tepki gösterirken, TREDAŞ ekiplerinin gece boyunca çalışmaları devam etti. Havaya ateş açan şahısla ilgili olarak da Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 13:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?