17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu`da 2 Ayda 600 Firma Denetlendi

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Çorlu Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından, gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin ilçe genelinde aralıksız olarak sürdürüldüğünü ifade eden Çorlu Kaymakamı M.Ali Ulutaş konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “İlçe Tarım Müdürlüğü denetim elemanlarınca satış ve toplu tüketim yerlerinin denetlenmesine 14.09.2004 tarihinde başlanmıştır. İlçemizde denetim yapılan iş yeri sayısı 600’ü bulmuştur. Ramazan ayı boyunca ilçedeki ekmek fırınlarının denetimi sıklaştırılmış, Ramazan Bayramında sağlıklı koşullarda üretilerek satışa sunulan tatlı ve şekerleme tüketimlerini sağlamak için gereken hassasiyette gösterilmiştir.
Satış ve toplu tüketim yerlerinin halihazırdaki durumları yoğun bir çalışma temposunu gerektirmekte ama ne kadar zor olsa da bu işletmeler bu tür eğitim çalışmaları ile çok kısa bir sürede 5179 sayılı yasaya uygun duruma getirebileceklerdir.
İşletme sahiplerinin sorunları bilmektedir ancak gıda konusunun son derece hassas bir konu olduğu ve bunun ancak işletme sahiplerinin yardımı ve özverileriyle başarılacağı unutulmamalıdır. İşletme sahiplerinin gelen denetim elemanlarına yardımcı olmaları ve işletmelerinin yasaya uygun hale getirilmesi için sürekli Tarım il ve ilçe müdürlüğü ile bağlantı kurarak bilgi almaları gerekmektedir. Tarım ilçe müdürlüğümüzün işletmecilerin karşısında değil yanında oldukları bilinmelidir” dedi
Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 23:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?