24
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu'da bayram

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 85. yıl dönümü kutlama törenleri tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da gerçekleştirildi.

Tören, Çorlu Atatürk Anıtı’na Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediye Başkanlığı’nın çelenk koymasıyla başladı. Çelenk koyma töreninin ardından kutlamalara Çorlu General Basri Saran Stadı’nda devam edildi.

General Basri Saran Stadı’ndaki 23 Nisan kutlamalarına Kaymakam Mehmet Ali Ulutaş, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Hasan Iğsız ve Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin katıldı. Tören, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin’in törene katılan askeri birliklerin, öğrencilerin, spor klüplerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Öğrenci andı ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, eğitim dönemi içinde il, ilçe ve bölge çapında dereceye giren sporcularla okul takımlarına ödülleri verildi.

Birleşik Etkinlikler ve Folklor Araştırma Derneği (BEFAD) tarafından hazırlanan toplu halk oyunları gösterisinin sunulmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorlu’da bulunan Bulgaristan’ın Tutrakan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi sahnelendi.

Serbest kompozisyonların okunmasıyla General Basri Saran Stadı’ndaki törenler sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 14:21:36
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 15:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?