20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu`da Emlakçılar Kurs Bitirme Belgelerini Aldı

Çorlu Belediye Binasının üst katında yer alan Sofra Rose Restorantta düzenlenen gece de bir konuşma yapan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt düzenlenen bu kursların sadece Çorlu`da açıldığını ifade ederek; “Bu kurslar başka hiçbir yerde açılamıyor. Bu konuda bize destek veren başta Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz İsmail Karaca olmak üzere desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni yasanın 2004 yılı bitmeden meclise geleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Kurt; “Yeni yasada 4 yıllık üniversite mezunu olmayan hiçbir arkadaşımız emlakçılık yapamayacak. Ancak yasa gereği bir sefere mahsus hak kazanacaklar. Bu hak da şöyle olacak. Hepimiz sınava tabi olacağız. Bu sınavda ki başarı derecemize göre de Emlak Müşaviri, Emlak Danışmanı ve Emlak Komisyoncusu gibi kademelere ayrılacağız” dedi.

Emlak Müşaviri olmayan bir kişinin Tapu Dairesinde işlem yaptıramayacağını da belirten Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt; “Bu sayede ayakçı olarak tabir ettiğimiz mobil emlakçılar ortadan kalkacak. Sizin en büyük şansınız, bu kursun yalnızca Çorlu`da düzenleniyor olması ve soruların % 90`ının size verdiğimiz kitapçıkta ki sorularda yer alanlar arasından olacak olmasıdır” dedi.

11`i bayan toplam 93 kursiyerin sertifika aldığı geceye TRT sanatçısı Sami Aksu`da katıldı. Aksu`da bir kursiyere sertifikasını verirken; “Ben çok ödül aldım. Ama bu zamana kadar hiçbir ödül vermedim. İlk kez ödül veriyorum” dedi. Gece Sami Aksu ve diğer sanatçıların söylediği şarkılarla sona erdi.
Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?