19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu`da Kömür Çuvala Girdi Pahaya Bindi

Kömür konusu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan 60 yıldan bu yana Çorlu`ya hizmet veren Hacılar Kömür firmasının yetkilisi İsmail Güner vatandaşların ithal kömürü tercih etmesi gerektiğini ifade ederek; “Özellikle sobalı evlerde kalorisi yüksek, izin belgesi bulunan kömürler kullanılmalı. Şu an da 130 milyon liraya da 150 milyon liraya da kömür var. Ancak vatandaşlar torba kömür alırken üzerlerinde ki kalori değerlerine, torba üzerinde yazılı olan dolum yerine ve ocak adreslerine dikkat etsinler. Torba üzerinde yazılı bulunan İthal Kömür ibarelerinin hepsine aldanmasınlar. 10 milyon lira ucuza kömür almışlarsa ithal kömür aldık diye sevinmesinler” dedi.
 
Kömür ve odun fiyatları ile ilgili olarak da bilgiler aktaran Güner; “Birinci sınıf kömürün tonu 150 milyon lira, ikinci sınıf kömür ise 130 milyon liradan satılıyor. Meşe odunu 170 milyon lira ve Malkara kömürü de 110 milyon lira. Vatandaşlardan bir kez daha dikkatli olmalarını ve kaçak olduğundan şüphelendikleri kömürler ile ilgili zabıtaya bilgi vermelerini istiyorum. Kalorisi en yüksek kömür Sibirya Kömürü ancak Afrika ve Çin`den gelen taklitleri var. Bunlar da taşlaşma yapıyor ve baca tıkanmalarına ardından da baca yangınlarına neden oluyor. Bu taklit kömürlere de dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.
 
Toplu konutlarda vatandaşın tercihinin daha ucuz olmasından dolayı Malkara kömüründen yana olduğunu da sözlerine ekleyen Güner; Ancak bazı yerlerde Malkara ve İstanbul kömürü karışık olarak da kullanılıyor diyerek Çorlu`da açık kömür satışının yasaklanmasını olumlu karşıladığını belirterek; “Önceleri iki iş yapılıyordu. Şimdi ise daha temiz ve taşınması ve depolanması daha kolay. Ancak çuvalların kalorifer kazanlarında yakılmaması gerekiyor. Bazı yöneticiler kömürün çuvala girmesi ile beraber artan fiyattan bazı kaloriferciler de kullanım zorluğundan şikayet ediyorlar. Ancak ben bu uygulamayı olumlu karşılıyorum ve yerinde bir karar olarak nitelendiriyorum” dedi.
Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 09:48:12
Güncelleme :17 Ekim 2004 Pazar 16:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?