22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu'da minibüs ihalesi

Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çorlu toplu taşıma işi ihalesinin son durumunu değerlendiren Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, mahkemenin ihalenin iptaline yönelik karar vermesi durumunda yeni yapılacak ihalenin Türkiye geneline yayılacağını söyledi. 

Başkan Ersin, minibüs ihalesinin yapıldığı şekliyle bu işin yapılmamasını amaç edinmiş olan minibüsçülerin ve onların uzantıları olan tarafların mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını kaydetti. Bu kararın "Durun ben bir inceleyeyim" manasına geldiğini belirten Ersin, "Mahkeme inceleyecek, ama yürütmeyi durdurma kararının verildiği şekil onların aleyhine. Aslında buna rağmen kendilerinin ısrarlı davranışı, kendi bastıkları dalı kesiyor konumundalar. Mahkemenin vereceği kararın açıklık kazanabileceği süre elimize geçtiği süredir. Mahkeme kararının çıkmış olması yeterli değil, tebliğ edilmesi lazım. Bu süreç 1-2 aylık zamanı kapsayabilir" dedi. 

Mahkeme ihaleyi iptal ettiği takdirde ulusala açılacaklarını ifade eden Ersin, "Ulusal ihale açılacak, Türkiye'nin her yerinde bu işi yapanlar ihaleye girebilecek. O zamanda bu kaç trilyona gider bilemiyorum, ama belediye bu işten kazançlı çıkacak. 'Biz bu şekliyle beğenmiyoruz' diyenler, o şekli nasıl beğenecekler merak ediyorum. İhale o zaman Türkiye genelinde bunu yapabilen herkese açılacak. O zaman da mevcut minibüsçülerin alabilme ihtimali çok zayıflayacak. Bu işte zararlı çıkarlar. Mahkeme kararı yürütmeyi durdurdu, ama karar 'İhale olmuştur, Ali Bulut ile sözleşmeyi imzalayabilirsiniz' şekliyle de çıkabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?