23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu'da polis sayısı artacak

Çorlu’nun mevcut sorunlarını değerlendiren ve çözüm önerileri getiren Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Fidan, Tekirdağ’ın "C" sınıfından "B" ya da "A" sınıfı kent statüsüne alınması gerektiğini ifade etti.

Çorlu’nun Tekirdağ’a bağlı olması sebebiyle buradaki planların Tekirdağ tarafından yönlendirildiğini ifade eden Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Fidan, "Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bize verebileceğinin en fazlasını veriyor. Çorlu’nun acil ihtiyacı var diye bize fazladan personel veremezler. Çünkü il teşkilatının da örgütlenmesi gerekir. Bu yüzden ’Özel’, ’A’, ’B’ ve ’C’ sınıfı il uygulamasına geçildi. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi ’Özel’ illerin dışında Büyükşehir Belediyesi’ne sahip olan ’A’ sınıfı, orta büyüklükte olan iller ’B’ sınıfı ve nüfusu az olan iller de ’C’ sınıfı iller diye ayrıldı. Tekirdağ bu sınıflandırma ’C’ sınıfı il kategorisine giriyor. İçişleri Komisyon Başkanımız Ziyaettin Akbulut’un bir çalışması var. Tekirdağ’ı ’B’ ya da ’A’ sınıfı iller bölümüne dahil etme çabasında. Eğer bu çaba sonuç verirse il genelindeki kadro sayısı, doğal olarak da Çorlu’daki polis sayısı artacak" dedi.

Personel sayısının artmasının çok da önemli olmadığını ifade eden Fidan, "Burada 500 personel de olsa etkin bir şekilde kullanılmazsa verim alınması söz konusu olmaz. Biz amir, memur, bekçi dahil 250 personelle en etkin bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden bürolarda çalışan personel sayılarını en asgari seviyeye indirdik. Bazı personelimizin görev yerlerini değiştirdik. Bölgelerdeki ekip sayılarını artırdık. 17 bölgede ekiplerimiz gece-gündüz olarak çalışmalarını sürdürüyor. Eğer görevli ekibimizin bulunduğu bölgede bir olay meydana gelirse ve olayda görevli ekibin ihmali söz konusu ise gerekli soruşturmayı açıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan 2004 yılı içerisinde Çorlu’da meydana gelen 339 hırsızlık olayı neticesinde 349 kişinin olaylarla ilgili olarak yakalandığını da ifade eden Fidan, "Görevde bulunduğum 5 aylık zaman zarfında ise ortalama 45 kişiyi yakalamışız. Bu da yüzde 50’nin üzerinde bir performans artışı demektir. 2005 yılının Nisan ayı ise Çorlu için huzurlu geçti. Halkımıza daima açık bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çorlu Omurtak Caddesi’nde sürekli oluşan çift sıra parkların önlenmesi için de bir çözüm önerisi sunan Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Fidan, "İlk sıraya park eden araçlar kaldırıma paralel bir şekilde değil de 45 derecelik bir açıyla park ederlerse 2. sıraya araç parkına imkan tanımamış olurlar. Böylece cadde kenarına daha fazla araç parkı sağlanır hem de 2. sıra parkların önüne geçilmiş olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 15:52:22
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 17:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?