19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Çorlu`da Sanatlı Günler Başladı

Oyun öncesi konuşan Çorlu Belediyesi Sanat Danışması Orhan Kurtuldu tiyatro sezonunu neden Antalya Büyükşehir Belediyesi oyuncuları ile açtıklarını vurguladı. Kurtuldu; “Çünkü bu tiyatronun 21 yıllık geçmişi var. Şimdiye kadar 45 ayrı oyunu sahnelediler. “Aşk Grevi” isimli oyunda 7 yıldan bu yana kapalı gişe oynuyor. Almanya, Bosna – Hersek ve Mısır dahil 250 den fazla turneye katılmışlar. Ulusal ve uluslar arası festivallerde başarılar elde etmişler. Bu yüzden perdelerimizi Antalya Büyükşehir Belediyesi oyuncularıyla açmak istedik” dedi.
 
Sanat alanında başarı kaydedilemediği zaman yapılan hiçbir devrimin başarıya ulaşmayacağını da ifade eden Kurtuldu; “Bizler uygarlaşmanın kriteri sanattır diyoruz. Avrupa Birliği sürecinde sihirli anahtar olarak sanatı görüyoruz. Sizleri sanat ile mutluluklar ülkesine götürmek istiyoruz” dedi.

         Yine oyun öncesinde Çorlu Belediye Başkanı Atlan Ersin Çorlu halkı adına oyunun yazarı Savaş Aykılıç ve oyunda Ana Tanrıça rolünü üstlenen oyuncuya birer teşekkür plaketi sundu.

Aşk Grevi isimli oyunu toplumsal, politik çelişkileri sergileyen bir taşlama örneği olarak Çorlu`lu sanatseverlere sunuldu. Oyun konusunu ise Anadolu`da yaşayan kadınların kocalarını savaştan vazgeçirebilmeleri ve toplum yönetiminde söz sahibi olabilmek için verdikleri mücadeleden ve savaşı durdurmak aşk grevi yapmalarından alıyor. Oyun , oyun içindeki göndermeleri , güncel esprileri ve politik hicivleri, oyun kurgusu, komedi-dram-klasik ve modern türlere ait tiyatro stillerini özgürce ve içiçe kullanan yapısı ve tiyatro tarihinin sınırlarını zorlayan üslubu ile yediden yetmişe Çorlu halkının beğenisini kazanan oyunu 250 den fazla kişi seyretti. Oyunu izleyenler arasında Çorlu Belediye Başkanı Atlan Ersin, Başkan Yardımcıları, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ö. Ulvi Akcan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu`da yer aldı.
 
Oyun Çorlu`lu sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 00:27:25
Güncelleme :17 Ekim 2004 Pazar 16:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?