18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

'Direne direne kazanacağız'

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren "İleri Deri" isimli fabrikadan sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 34 işçiye destek vermek üzere Çorlu’ya geldi.

Türk-İş Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Sekreter Çetin Altun, Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Yener Kaya, Deri İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Musa Selvi, Türk İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükbucak ve Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Hasan Önbey’le birlikte "İleri Deri" isimli fabrikadan 47 gün önce sendikalı oldukları gerekçesiyle çıkarılan 34 işçiye destek vermek için Çorlu’ya gelen Türk İş Genel Başkanı Salih Kılıç yaptığı konuşmada, "AB sürecini
yaşadığımız bugünlerde Başbakanımız da örgütlenmemizi ifade ediyor. Ancak Deri-İş Sendikamız bu fabrika da farklı bir tutumla karşı karşıya kaldı. İşçilerimiz kendi iradesiyle Anayasal haklarını kullanıyorlar. İşçilere sendikalı olun diye herhangi bir baskı yok, ancak sendikalı olmayın diye baskı yapan çok. Nasıl ki serbest piyasa ekonomisinde kameraların, giydiğimiz elbiselerin fiyatları belirleniyorsa, emeğin bedelinin de bölgenin şartları göz önüne alınarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belirlenmesi gerekir" dedi.

Sendikal hak ve özgürlüklerimizin mutlaka uygulanmasını istiyoruz diyen Kılıç, "İş yerini sabote etmek için örgütlenmiyoruz. Standartların en iyisini yakalamak maksadındayız. Yasaların öngördüğü maddeleri işverenlerde yerine getirmek zorundadır. Biz buraya bağcıyı dövmeye değil üzüm yemeye geldik. İşçi arkadaşlarımızın da isteği budur. Biz Türk İş olarak sonuna kadar bu direnişe destek vereceğiz" diye konuştu.

Türk İş Genel Başkanı Salih Kılıç’ın konuşması zaman zaman alkışlar ve sloganlarla kesen işçiler ise "Yaşasın Sınıf Dayanışması ve Direne Direne Kazanacağız" şeklinde sloganlar attı. İşçilerle toplu olarak fotoğraf çektiren Türk İş Genel Başkanı Salih Kılıç, 3 çocuk annesi Şengül Kaya’yı işaret ederek, "3 çocuk annesi bu kadının hakkına saygı göstermeyenleri Allah çarpar" dedi.

Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ile Çorlu Kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş’ı makamında ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 17:48:35
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 12:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?