17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

EMLAK G.Y.0. A.Ş`den Çorlu`ya Yeni Konutlar

Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Çerkezköy`ün Kapaklı Beldesinde yine bu yolla yaptırılacak olan konutların temel atma töreninde de yaptığı açıklamya göre Çorlu`ya bin 100 konut yapılacak. Konutların ödemelerinde % 10 ila % 25 arasında değişen oranlarda peşinat alınacak geri kalan rakamlar 10 yıla yayılarak ödenecek.
 
Çorlu şehir merkezinde kiralık veya satılık konut bulmanın neredeyse imkansız bir hale geldiği şu günlerde kalorifer ve asansörü bulunmayan apartmanlarda ki dairelerin kiraları bile yarım milyardan başlıyor.
 
Çorlu`da 700`ü aşkın sanayi kuruluşu bulunduğunu bunun yanı sıra Meslek Yüksek Okulu ile Mühendislik Fakültelerinin şehirde bulunmasının konut sıkıntısının artarak baş göstermesine neden olduğunu düşünen vatandaşlar özellikle deprem sonra yapı denetim zorunluluğunun çıkmasını da inşaat sektörünün durgun olmasının nedeni olarak gösteriyor.
 
Merkezi İstanbul`da bulunan Emlak GYO A.Ş tarafından Çorlu`da Belediye binası danışma bölümünden dağıttı formlar ile Çorlu`da ki konut açığı tespit edilmeye çalışılıyor. Daha şimdiden 10 binden fazla form teslim edildiğini kaydeden yetkililer yapılacak konutlarında talepleri karşılamayacağını düşünüyor. Emlak GYO A.Ş. yetkilileri dağıttıkları formalar Çorlu`da ne kadar konut yapılması gerektiğini araştırdıklarını söyleyedursunlar Başbakan Recep Tayip Erdoğan Çerkezköy Kapaklı`da yapılacak olan 767 konutun temel atma töreninde Çorlu`ya önümüzde ki günlerde bin 100 konut yapılmak üzere temel atılacağını müjdeledi.
 
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin`de göreve geldiği andan itibaren konut sıkıntısını çözmek adına çalışmalar içerisinde olduğunu ifade ederek; “Şehir merkezinde ki konut sorunu nedeniyle danışmamıza müracaat bulunanların sayısı rekor düzeye ulaştı. Yeni konutlar yapılabilmesi için semtler ve arsa belirleme arayışlarımız var” dedi
Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 10:08:49
Güncelleme :17 Ekim 2004 Pazar 16:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?