22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

'Emniyet Teşkilatı insan haklarının teminatıdır'

Türk Polis Teşkilatı’nın 160. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Çorlu’da hafta boyunca devam eden etkinlikler, Atatürk heykeli ve Cumhuriyet Polis Merkezi lokalinde düzenlenen törenle sona erdirildi.

Atatürk heykeli önünde düzenlenen törende konuşan Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Fidan, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihçesini aktararak, "Emniyet Teşkilatı insan haklarının teminatı ve savunucusudur. Polisin asli görevi insan haklarını savunmak, onu korumaktır. Türk Polisi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içinde görevini en iyi şekilde yerine getiriyor" dedi.

Teşkilatın bu noktaya ulaşması için tüm teknik imkanları kullanmaya gayret ettiklerini belirten Fidan, "Polis ve halk etkileşimi suçların önlenmesi için çok büyük önem taşıyor. Polis kendisine yasalarla verilen yetkileri insanların rahatı ve güveni için en verimli şekilde kullanıyor" diye konuştu.

Atatürk heykeli önünde düzenlenen törenin ardından Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi lokalinde verilen kokteylde hafta içinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de verildi. Kompozisyon yarışması 1.’si Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Gülviye Ayyıldız, resim yarışması 1.’si Özel Trakya Koleji Öğrencisi Merve Naz Yelmen teşekkür belgeleriyle birer küçük altın verildi. 4’lü Halı Saha Futbol Turnuvası’nda 1. olan ilköğretim öğretmenleri, 2. olan Polis Gücü ve 3. olan basın mensupları futbol takımlarına da kupaları takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 11:06:15
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 15:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?