19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Emniyet ve Şoförler Odasından Ortak Çalışma

        2003-2004 Eğitim ve öğretim sezonunda 37 bini aşkın öğrenci ilçedeki okullarda eğitim ve öğretim görmeye başlarken Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa projesi olan okulların bulunduğu caddelerdeki araç park yasağı uygulamaya konuldu.
           Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş ve Çorlu İlçe emniyet müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro amirliği Ekipler Amir Vekili Mahmut Gülerdağ’ ın bizzat yönettiği uygulama ilk olarak en çok şikayet alan ve bünyesinde bin 200 öğrenciyi barındıran Uncular Süleyman Peker İlköğretim okulu önündeki Hacı Salih sokakta yapıldı.
Sokakta bulunan tüm araçlar okulun giriş – çıkış  saatinden yaklaşık bir saat önce park ettikleri yerden kaldırılırken caddeye park yasağı ve girilmez tabelaları konuldu. Servis araçlarının okul önüne gelmesi ile birlikte de daha önceleri 30 dakika süren öğrenci çıkışları 5dakikalık bir zamanda düzenli ve tedbirli şekilde gerçekleşmiş oldu.
        Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Abdullah Baş “Odamızın tespit ettiği bu sıkıntıyı çözmek için İlçe Emniyet Müdürümüze danıştık. Emniyet Müdürü Ömer Ulvi Akcan konuyu değerlendirdi ve projeyi hayata geçirdi. Uygulama ilk gününde çok olumluydu. Bundan böyle çocuklarımız okul çıkışlarında daha emniyette olacak. Bu uygulamayı hayata geçiren İlçe Emniyet Müdürümüze ve Şehir içi Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği personeline teşekkür ediyoruz” dedi.
        Çorlu ilçe Emniyet Müdürü Ömer Ulvi Akcan ise uygulamanın sadece bu okulda değil ilçede bulunan tüm okullarda da sürdürüleceğini kaydetti.
 
VELİLERDE MEMNUN
 
         Okul önlerindeki trafik karmaşalığı en çok velilerin şikayet konusu olurken veliler bu uygulama ile gözlerinin artık arkada kalmadığını ekipler denetiminde çocuklarının servislere bindirilmesinin çok sağlıklı olduğu yönünde görüş bildirdiler.
Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 10:52:27
Güncelleme :17 Ekim 2004 Pazar 17:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?