19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

En güzel yolculuk başlıyor

KUTSAL TOPRAKLARA GİDEN HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü`nün organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan 21 hacı adayı, Çorlu Merkez Camii'nde düzenlenen törenin ardından dualar ve gözyaşları ile uğurlandı.

Çorlu Merkez Camii bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Çorlu Müftü Vekili Mehmet Bican, dünya hayatının bir tarafında ayrılık, öbür tarafında kavuşma olduğunu söyledi ve "O kutsal mekanlarda olmak, dua yapmak, namaz kılmaz şereflerin en yücesi, güzelliklerin en güzelidir. En güzel yolculuk başlıyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu ayrılık vuslata, Kabe'ye, sevgili peygamberimize kavuşmaya vesile olacak, o yönüyle mükemmeldir, güzeldir. Herkes için dua edin deriz. Herkes için dua edin,

çünkü sevgili peygamberimiz öyle buyuruyor. Hacca gidenler, umreye gidenler eğer dua ederlerse, duaları kabul olunur, tövbe ederlerse hataları, yanlışları günahları bağışlanır. Bu önemli bir güzellik, herkese nasip olmayan bir yolculuktur. Yeryüzünün en güzel yolculuğu başlıyor. Herkese dua edin, önce kendisine, sonra sevdiklerinize sonra da herkese dua edin. Sonra da bizlerden, Türkiye`mizden, güzel yurdumuzdan, cennet vatanımızdan, Bulgaristan`daki Müslüman kardeşimizden sevgili peygamberimize selam

götürünüz. Bu iki isteğimiz unutulmasın. Biz bugün burada size dua edelim, siz de inşallah orada bize dua edin" şeklinde konuştu.

Bulgaristan Başmüftülüğü'nün organizasyonu ile ilgili olarak bilgiler aktaran Rumeli Kültür Eğitim Derneği (RUKED) temsilcisi Ahmet Kiracı, bu sene Bulgaristan'dan 500 kişinin hacca gideceğini söyledi. Bu kişilerin yaklaşık 300`ünün Türkiye'de yaşayan 1989 göçmeni çifte vatandaşlar olduğunu da kaydeden Kiracı, "Çorlu`dan bu sene bu organizasyonla 21 kişi hacca gidiyor. Bulgaristan üzerinden hacca gitmenin en büyük avantajı fiyatının ucuz olması ve çekiliş, kura gibi bir durumun olmayışıdır. Türkiye`den giden bir hacı adayı 2 bin 500 euro öderken, Bulgaristan`dan giden hacı adayı 2 bin 100 euro ödüyor. Bir diğer nokta da, Türkiye`den müracaat eden 750 bin hacı adayından 70 bini kutsal topraklara gidebilirken, Bulgaristan'da her müracaat eden hacı adayı kuraya tabi olmadan kutsal topraklara gidebilmektedir. Bu avantaj, sadece Bulgaristan`dan gelip Türkiye`de ikamet eden çifte vatandaşlar için geçerlidir. Ayrıca Bulgaristan`da oturma izni ile kalan Türk vatandaşları da bu haktan faydalanabilmektedir.

Türkiye`de 1989 göçmenlerinin yoğun olduğu bölgeler olan Bursa, İzmir, İstanbul, Çorlu, İzmit ve Manisa gibi yerlerden talep geliyor" diye konuştu.

KUTSAL TOPRAKLARA GİDEN HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI
KUTSAL TOPRAKLARA GİDEN HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 14:46:04
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?