20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Eski Milletvekili Alpaslan Toprağa Verildi

        Çorlu Süleymaniye Camii’nde öğle namasına müteakip kılınan cenaze namazında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Tekirdağ Milletvekileri Enis Tütüncü, Erdoğan Kaplan, CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Gülriz Ketenci, Tekirdağ Vali Vekili Emin Ergin, Çorlu Kaymakamı M. Ali Ulutaş, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ve Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Tekirdağ İl Başkanı Aydın Kurban, Tekirdağ Baro Başkanı Hasan Orta, 5. Kolordu Komutanlığı adına Tank Albay Recep Ertorun ve mülki erkan hazır bulundular. 
        Cenaze Çorlu Asri Mezarlığında defnedildi. Cenaze sonrası taziyeler Çorlu Ağrılılar Derneğinde kabul edildi.
Cenaze namazında en ön safta yer tutan Mustafa Sarıgül tabutun musalla taşından alınışında Alpaslan`ın Türk Bayrağına naşına el sürdü. 
                Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ eski milletvekillerinden Av. Yılmaz Alpaslan geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bir süre önce tedavi görüyordu. 1933 yılında Ağrı`da doğan Yılmaz Alpaslan 1969 – 1980 yılları arasında 3 dönem Tekirdağ Milletvekilliği yapmıştı. 1969 - 73 yıllarında Parti meclisi ve yönetim kurulu üyeliği,1974 yılında Avrupa konseyi üyesi,Bütçe komisyon üyeliği görevinde bulunan Alpaslan 1976-1977 yıllarında Lockheed Rüşvet Komisyonu Başkanlığı görevini de yaptı. 1978-1979 yıllarında Bütçe komisyon başkanlığı görevinde bulunan ve İstanbul Hukuk Fakültesi Mezunu olan Alpaslan Avukatlık ve kurucusu olduğu Devrim gazetesinin Baş Yazarlığını yapmaktaydı

Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?