18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Gençlerden okul inşaatına destek

Çorlu’ya bağlı Kırkgöz Köyü’nde yapımı devam eden 15 derslikli ilköğretim okulu inşaatına katkı sağlamak için köyün gençlerinden bir tiyatro grubu oluşturuldu. Köyün futbol sahasında yaklaşık bin 500 kişinin karşısına çıkan gençler hünerlerini sergiledi.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu, Ulaş Belde Belediye Başkanı Kenan Demiray, Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün’ün protokolde yer aldığı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

"Deli Aranıyor" isimli oyunun yazarı ve yönetmeni Kırkgöz Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Şinasi Erel, oyun öncesi yaptığı konuşmada, oyunun adının "Deli Aranıyor" olması sebebiyle gittikleri yerde kendilerine "Deli mi Arıyorsunuz?" sorusunun yöneltildiğini ifade ederek, "Evet biz bir gül gördüğünde, ’neden boynun bükük ey gül’ diye şiirler yazan Karac’oğlan gibi, Köroğlu gibi deliler arıyoruz" dedi.

İstanbul, Tekirdağ, Çorlu, civar beldeler ve köylerden gelen katılımcılara teşekkür eden Erel, "Bu bizim ilk şenliğimiz. Bu şenliği Kırkgöz Köyü Tiyatro Şenliği adıyla geleneksel hale getireceğiz. Her yıl farklı oyunları sahneleyeceğiz. Bu sayede köyümüzün ve okulumuzun ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Oyun öncesi ve arasında çeşitli kurum, kuruluş ve kişiler tarafından hediye edilen eşyalar da çekilişlerle sahiplerine iletildi. Oyun sonrası havai fişek gösterisi de düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 15:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aras poyraz IP: 78.183.13.xxx Tarih : 21.10.2008 21:15:39

yapılanlar gayet iyi şeyler ama şunu unutmamalıydınız o okulun yapılmasına yardımda bulunan gençlerin de isimlerini belirtebilirdiniz onca emek yok sayılmamalıydı .......