17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Gençlerle Danışma Toplantıları Düzenleyeceğiz

Tekirdağ Barosu tarihinde başkanlığa Çorlu`dan seçilen ikinci isim olma özelliğini taşıyan Av. Hasan Orta, insanlar gelip geçici kurumlar kalıcı, 30 – 40 avukatlı baromuzda şimdi 315 aktif avukat var dedi.

Seçimlere 3 aday olarak hazırlandıklarını ancak iki adayın seçim gecesi birleştiğini ifade eden Av. Orta; “Özellikle Saray ve Çerkezköy`den büyük destek gördük. 315 delegenin 262 sinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde 137 oy alarak 122 oy alan Av. Halil Yazgın`ın önünde seçim kazandık, seçimlerden kullanılan oylardan 3`ü ise geçersiz sayıldı. Biz destek veren tüm genç meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yolu bundan sonra gençlere bırakma kararında olduğunun da altını çizen Tekirdağ Baro Başkanı Av. Hasan Orta; “Gençlerle danışma toplantıları düzenleyeceğiz.Şimdi Tekirdağ Barosunun hizmetkarı olarak görev yapmak istiyorum. Seçim döneminde aleyhime taşradan ilçeden baro başkanı olmaz şeklinde seçim kampanyaları yürütüldü. Ancak tüm arkadaşlar teveccüh göstererek her ilçeden başkan olabileceğini gösterdiler, şimdi sıra Tekirdağ Barosuna hizmet etmekte” dedi.

Baronun hukukun işlemesinde ve hukukçu yetiştirilmesinde asli görevleri vardır diyen Av. Orta; “Baro yasanın vermiş olduğu meslek disiplinini sağlamakla hükümlüdür. Adliyelerde ki avukatların yetişmelerinden önce ki eğitimlerini verir. Avukatlık bir kamu hizmetidir ve toplum sorunlarının dile getirilmesi açısından hukukun üstünlüğünü sağlamak için sosyal faaliyetleri vardır” dedi.

Yapılan toplantılardan sonra diğer organ seçimlerini de gerçekleştirdiklerini kaydeden Tekirdağ Baro Başkanı Av. Hasan Orta Yönetim Kuruluna Huriye Erol, Ahmet Müsellem Görgen, Savaş Kayan, Gülden Yücek, Sadi Şen, Erhan Sezer, Meral Güngör, Hülya Yüce, Kenan Dinç ve Erhan Özer, Türkiye Barolar Birliği Delegeliklerine de Güneş Gürseler ve Bekir Güngör`ün seçildiklerini söyledi
Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 22:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?